VIDEO. Țeapă cu așa-zise produse tradiționale, descoperită de Protecția Consumatorilor

produse traditionaleInspectorii de la Protecția Consumatorilor Constanța au verificat vânzătorii din chioșcul de lemn amplasat în parcarea magazinului Kaufland, chioșc unde s-ar fi vândut produse tradiționale.

Producătorul nu a putut face dovada provenienței produselor scoase la vânzare, iar comisarii au decis confiscarea și trimiterea produselor spre distrugere. Ar fi putut fi foarte bine carne de dromader, a glumit, amar, comisarul șef adjunct al CJPC, Horia Constantinescu.

În general, marfa era produsă în fabrici obișnuite, nicivorbă să fie făcută în gospodării tradiționale.

Au fost confiscate și trimise spre distrugere: produse lactate 87 kg, produse din carne 71 kg (pretinse a fi tradiționale), vin/țuică/siropuri 72 l, pâine 20 kg.

Oamenii erau păcăliți că produsele din carne sunt tradiționale, în schimb, acestea erau cumpărate din diverse magazine sau fabrici, care produc în masă astfel de produse. Totuși, deținătorul magazinului le spunea clienților că sunt produsele sale, pregătite în mod tradițional.

Interesant este că acest comerciantu nu avea punct de lucru declarat la ANAF, deși funcționează în curtea Kaufland de mai bine de un an și jumătate.

„Am lăsat invitație pentru respectivul, care trebuia să prezinte și alte documente. Am dat colegilor de la ANAF deficiențele care cad în sarcina lor. Dânșii sunt deja într-o acțiune de control. Nu avea o evidență la el. Din câte am înțeles, nici punct de lucru declarat nu avea. El nu exista, dar era un producător tradițional”, a declarat Horia Constantinescu.

Patronul riscă o amendă între 5.000 și 30.000 RON.

Video din timpul controlului puteți vedea mai jos.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Maestrul Victor Rebengiuc, medaliat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”, înjurat ca la ușa cortului de condamnatul penal Nicolae Matei

mie oct. 18 , 2017
Președintele Klaus Iohannis i-a conferit miercuri actorului Victor Rebengiuc Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. Cu numai trei zile înainte, ex-primarul PSD de Năvodari, Nicolae Matei, îl înjura ca la ușa cortului. „De peste șase decenii, activitatea dvs se […]
victor rebengiuc

V-ar putea interesa și: