VIDEO Țigănci din România își spală rufele și picioarele în centrul Parisului, pe stradă

Își spală rufele în public, la propriu, în piața Panteonului din Paris

Românii au împânzit Europa. Au plecat din țară și intelectuali atrași de salariile multe mai mari și de condițiile de trai mai bune, dar și cei mai săraci dintre noi, care nu cunosc altă „meserie” decât cerșitul.

Din păcate, aceștia din urmă sunt cei care lasă cea mai puternică impresie. Una negativă, desigur.

Am surprins zilele trecute un astfel de exemplu în centrul Parisului, în piața Panteonului, lângă Sorbona și lângă Panteon, locul unde sunt înmormântați unii dintre cei mai celebri francezi din toate timpurile, de la scriitori ca Voltaire sau Rousseau la oameni de știință ca Marie Curie (poloneză de origine). Locul în care, în 1851, Leon Focault amplasa pendulul care avea să-i poarte numele și care demonstra că Pământul se învârte în jurul axei sale.

În această piață celebră în întreaga lume, nu numai în Franța, două țigănci din România își spălau, la propriu, rufele în public. Au găsit o țâșnitoare și au început să spele ce aveau de spălat. Spre final, una dintre ele s-a spălat și pe picioare. Degeaba avem români care ne reprezintă cu cinste la Sorbona, de exemplu, dacă astfel de exemplare se comportă în halul acesta.

Mai jos puteți vedea imagini.

Apropo, astăzi este Ziua Mondială a Refugiatului.

Vă recomandăm și:

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.