VIDEO. Trist, rușinos, revoltător. Minori care fură PET-uri din gunoaie

scormonitori minori
Doi copii fură PET-urile din câteva pubele amplasate în Constanța (foto: Constanța 100%)

Constanța este, probabil, singurul oraș din România unde există clanuri organizate care fură PET-urile din gunoaie. Este furt, pentru că gunoiul este proprietatea primăriei (potrivit Legii 101/2006) și singurii care îl pot manipula sunt cei de la firma de salubritate, Polaris M. Holding.

De obicei, gunoaiele sunt adunate de adulți. Aceștia au început să-și pună însă și copiii la muncă. Puteți vedea la finalul acestui text imagini cu doi minori, sigur nu aveau mai mult de 10 ani, care căutatu prin gunoaie. Unul dintre ei scormonea în pubelă, iar o fetiță îl aștepta într-o căruță trasă de un măgar.

I-am întrebat unde sunt părinții lor. „Sunt la muncă”, mi-a spus fata. Părea mai mult un text învățat pe de rost.

Un scormonitor adult poate câștiga ușor peste 2.000 de lei pe lună, dacă muncește circa 6 ore pe zi. Așa mi-a spus unul dintre ei. Banii adevărați îi fac însă firmele care colectează aceste PET-uri. Cei de la Polaris le-au făcut în mai multe rânduri oferte de angajare, cu carte de muncă și toate beneficiile care decurg de aici. Știți câți au acceptat oferta? Nici unul. Este adevărat, unii dintre ei nu știu să scrie și să citească, iar, în aceste condiții, alternativele lor sunt extrem de limitate.

Haideți să nu discutăm dacă e furt sau nu, să ne facem că nu vedem că lasă mizerie în urmă. Să ne uităm însă la faptul că sunt doi minori, cu siguranță exploatați de părinți, doi copiii care, într-o lume normală, nu ar trebui să se afle în situația aceasta. Poliția și Primăria Constanța tolerează însă furtul din gunoaie și de aceea se ajunge la imagini de acest gen într-un oraș care se vrea „smart city”, poarta de intrare a Uniunii Europene. Trist, rușinos și revoltător.

Vă recomandăm și:

Mafia scormonitorilor din gunoaie. De ce trebuie oprită. VIDEO

VIDEO. Constanța are un serviciu paralel de salubritate! Oameni cu căruțe îți iau din fața casei gunoiul pentru PET-uri


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO+VIDEO. Sărbătoarea mustului în Ovidiu. Fetele au zdrobit strugurii cu picioarele goale, locuitorii și invitați lor au savurat băutura

sâm oct. 14 , 2017
Tradiția românească spune că mustul se face de fete tinere, virgine, care calcă în picioare boabele proaspăt culese. Tradiția a fost înviată sâmbătă, în Ovidiu, la „Sărbătoarea mustului”, organizată de Primăria Ovidiu, cu sprijinul Cramei Viișoara. „După revoluție, copiii noștri nu au mai cunoscut tradiția. Am renunțat ușor la Dragobete, […]
Sarbatoarea mustului Ovidiu 2017

V-ar putea interesa și: