VIDEO Tudorel Chesoi: „Țărăniștii adevărați nu vor vota Viorica Dăncilă”

Tudorel Chesoi, unul dintre liderii țărăniștilor, a comentat dur alianța dintre PSD și PNȚ CD de susține a candidatului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale.

„Nu pot să cred că țărăniștii adevărați vor vota PSD sau vor vota Viorica Dăncilă. Cei care se simt țărăniști cu adevărat își duc linia politică până la capăt. Creștin-democrația are principiile ei”, spune acesta.

Tudorel Chesoi îi critică pe Aurelian Pavelescu, pe care-l numește „distrugător de partide” și spune că adevărații țărăniști s-au regrupat într-o nouă formațiune politică modernă, „Alianța Național Țărănistă”.

Tudorel Chesoi este vicepreședinte la nivel național al partidului și președintele filialei din Constanța.

Iată ce spunea Radu Ghidău, președintele acestui partid, în data de 11 noiembrie 2019, imediat după lansare:

„Pe 11 noiembrie 1995 se stingea cel care şi-a închinat întreaga viaţă României şi luptei pentru democraţie, Corneliu Coposu. A fost o pierdere grea atât pentru spiritul democratic renăscut după 1989 cât şi pentru formaţiunea fondată de Corneliu Coposu, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, care a dispărut în mai puţin de cinci ani din prim planul politicii româneşti, din acel partid nemairămânând astăzi aproape nimic.

De-a lungul întregii sale cariere politice, Corneliu Coposu a susţinut cu tărie dezideratul lăsat cu limbă de moarte de Iuliu Maniu, în închisoare: “Nu lăsa partidul să moară”.

Astăzi, la 24 de ani de la dispariţia lui Corneliu Coposu, a venit momentul ca moştenirea ideologică a celor care au făcut Marea Unire să fie din nou reprezentată pe scena politică românească.

Acum este singura data când vom face apel la numele înaintaşilor noştri. Nu dorim să le confiscăm memoria, ci doar să le continuăm lupta, ancoraţi în prezent, cu speranţă în viitor.

Astăzi lansăm Alianţa Naţional Ţărănistă, ca o continuare directă a marilor principii şi idei ale înaintaşilor noştri.

Am fondat această structură deoarece atât noi, fondatorii Alianţei Naţional Ţărăniste, cât şi foarte mulţi alţi români, nu ne regăsim în iniţiativele şi direcţiile formulate de actualele partide politice. Pentru noi toţi, pentru România, a sosit momentul să avem
o opţiune viabilă, echilibrată şi constructivă, pentru a nu mai fi nevoiţi să repetăm greşelile trecutului şi pentru a elimina ideea pernicioasă a votului negativ: nu trebuie să mai fim nevoiţi să votăm răul cel mai mic.

Trebuie să putem alege în fine un proiect pozitiv, cu încredere şi speranţă de mai bine.

Alianţa Naţional Ţărănistă îşi propune să reprezinte acest proiect. Alianţa Naţional Ţărănistă este o structură politică modernă, care îşi întemeiază activitatea pe patru principii esenţiale: democraţia reală, patriotismul luminat, dreptatea socială şi morala creştină.

Credem cu tărie că aceste principii trebuie să stea la baza unei Românii moderne, la a cărei edificare suntem decişi să contribuim.

Programul nostru, “România pentru care luptăm”, reprezintă angajamentul nostru ferm de a contribui la reconstrucţia României, după o îndelungată guvernare de stânga, marcată de nenumărate excese nedemocratice, care au afectat în mod negativ bunăstarea şi încrederea tuturor românilor într-un climat politic corect, transparent şi eficient.

Alianţa Naţional Ţărănistă consideră că România trebuie să revină la o stare de normalitate, caracterizată prin respectul faţă de lege, respectul instituţiilor faţă de cetăţean, combaterea corupţiei şi afirmarea identităţii româneşti în spaţiul european şi universal.

Corneliu Coposu susţinea, cu puţin înainte de a ne părăsi: “Niciodată nu mi-am pierdut încrederea în oameni”.

Avem credinţa, astăzi, că proiectul nostru politic va readuce România pe un făgaş pozitiv şi, ceea ce este mai necesar ca oricând, că ne putem recâştiga cu toţii, împreună, încrederea.”

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai Kona HEV Exclusiv Auto

Articole recente

2 comments

  • Ioan-Mircea

    Imi place sa aud acesta: ” Alianţa Naţional Ţărănistă este o structură politică modernă, care îşi întemeiază activitatea pe patru principii esenţiale: democraţia reală, patriotismul luminat, dreptatea socială şi morala creştină.” Dumnezeu sa va aiba in paza. Doamne ajuta!

  • f f bine ! dar asta a uitat ca nu demult facea gasca cu psd de se rasucea maniu in mormint !?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.