Video viral: un polițist aplică o manevră de judo unui tânăr nervos

tanar incatusat

Un clip care a devenit viral, filmat în Constanța, a apărut pe pagina de Facebook „Polițiștii au umor”.

În imagini se vede cum doi polițiști încearcă să legitimeze un tânăr nervos. La un moment dat, un al treilea polițist îi aplică acestuia o manevră de judo, îl pune la pământ și apoi îi pune cătușele.

Mii de oameni au comentat imaginile. Majoritatea sunt de acord cu acțiunea poliției și o laudă. Alții spun că s-a intervenit în forță și că tânărul putea fi rănit, deși se vede că polițistul care-l pune la pământ are mâna între capul tânărului și asfalt, pentru a preveni un accident.

După ce imaginile au apărut în spațiul public, IPJ Constanța a precizat că acestea au fost realizate în vara anului trecut. Polițiștii spun că tânărul se întinsese pe asfalt și nu mai voia să se ridice.

„În data de 7 iulie 2018, în jurul orei 7.30, polițiștii Secției 1, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe strada Pescarilor, un bărbat care stătea întins pe asfalt, pe mijlocul străzii. Polițiștii au încercat legitimarea persoanei în cauză, care a devenit recalcitrantă și care a refuzat să colaboreze cu organele abilitate. De asemenea, bărbatul a refuzat să se ridice de pe asfalt. După discuții în care a fost rugat insistent să părăsească partea carosabilă si sa se legitimeze, acesta s-a ridicat, însă a început să se manifeste zgomotos, agresiv, fizic și verbal, devenind agitat, astfel că polițiștii au procedat la imobilizarea, încătușarea bărbatului și conducerea lui la secția de Poliție, conform procedurilor. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.”, a precizat Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.


Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.