VIDEO Voluntarii care construiesc vise și case, la Cumpăna

Câteva sute de voluntari au construit opt case în numai cinci zile, în Cumpăna.

Am fost acolo, împreună cu colegii de la Dobrogea TV, și am vorbit cu cei implicați. Cu Roberto Pătrășcoiu, directorul Habitat for Humanity România, organizația care a făcut totul posibil, dar și cu una dintre beneficiare, o mamă singură, cu doi copii, pentru care locuința înseamnă viitor și speranță. Am vorbit și cu o parte dintre voluntari. Cu un pensionar venit special din Statele Unite ale Americii pentru acest lucru, cu actrița Cristina Cioran, dar și cu voluntari din alte județe.

La filmare cu echipa Dobrogea TV

Vă invită să urmăriți mai jos emisiunea.

La final, nu putem să nu remarcăm o fotografie, pe care o puteți vedea mai jos. Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, a venit pe șantier, când casele erau gata. Vă rog să observați ce poartă: pantofi cu toc, deși vorbim despre un șantier. Evident, a ajuns acolo nu mai pentru fotografie. Să menționăm totuși faptul că primăria din Cumpăna a pus la dispoziție gratuit terenul pentru aceste case și se va ocupa și de utilități, inclusiv de drum, ceea ce trebuie apreciat.

Merită menționați și sponsorii acestui eveniment. Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate bani, materiale de construcții sau servicii: Kaufland România (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Tondach, Bosch, Ursa, Siniat, Ariston, Piatra Online, VEKA România, TeraPlast, Atelierele Ilbah, Aqua Carpatica, Fundația pentru SMURD, Epics PhotoBooth.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88,500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Momente speciale de Ziua Educației la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța

Fri Oct 5 , 2018
Data de 5 octombrie este sărbătorită din anul 1994 ca Ziua Educației, ca urmare a unei hotărâri UNESCO de a celebra recomandarea făcută în anul 1966, tot de acest for, dar şi de Organizaţia Internaţională a Muncii, privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Ea aduce împreună elevii și profesorii în activități […]
scoala gheorghe titeica