Viitorul a fuzionat cu Farul. Noua echipă, condusă de Gheorghe Hagi

FC Viitorul a fuzionat, oficial, cu FC Farul, și astfel s-a născut noul Farul Constanța. Noua echipă va fi condusă de antrenorul Gheorghe Hagi, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele noii entităţi, Gheorghe Popescu.

„Mulţumesc celor care au contribuit la acest proiect, să rămână un singur brand, o singură echipă, o singură iubire. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut Farul, care m-au crescut. Farul m-a format, trebuie să ducem înainte acest club. Vin greutăţi foarte multe, acum reprezentăm un oraş, toată Dobrogea. Trebuie să-i facem mândri pe toţi. Eu am o singură strategie, să devin cel mai bun. Trebuie să facem o echipă mare, care să joace un fotbal foarte bun. Nu e uşor, ştim că e responsabilitate, dar putem toţi să ajungem cei mai buni”, a declarat Gheorghe Hagi.

„Pentru mine este un moment extrem de emoţionant. Într-o ţară în care toată lumea se dezbină, iată că sunt şi oameni care doresc să se unească. Cred că această fuziune între cele mai importante două branduri din sportul dobrogean este cea mai importantă mişcare sportivă din istorie. Azi sunt aici în calitate de preşedinte al clubului Farul Constanţa, iar acest eveniment pentru mine are o dublă însemnătate, o dată fuziunea acestor două branduri şi doi întoarcerea pe banca tehnică a lui Gică Hagi. Echipa care ne va reprezenta în Liga I va fi Farul, apoi toate echipele de juniori se vor numi Farul. Separat va fi doar Academia Gheorghe Hagi, care se va ocupa de copiii între 8 şi 18 ani. Iar toţi jucătorii care fac parte din Academia Gheorghe Hagi sunt în pepiniera clubului Farul Constanţa. Această fuziune este foarte importantă pentru că atunci când două branduri se unesc întotdeauna clubul rezultat este mai puternic. Această idee a început acum un an, atunci am vorbit cu Gică despre ce putem face ca aceste două cluburi să vină sub aceeaşi umbrelă. Va exista un singur nume, un singur brand: Farul Constanţa. Şi va fi o singură galerie, pentru că cele două se vor uni, şi un singur spirit. Nu există istorie fără legende, aşa că prezenţa acestor legende ale fotbalului constănţean ne dă speranţa că acest proiect va avea o energie împreună. Prin prezenţa autorităţilor locale alături de noi, prin prezenţa legendelor, a suporterilor, sunt sigur că acest proiect va trece la o altă dimensiune şi vom reprezenta cu cinste fotbalul dobrogean”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Farul va avea un acționariat compus din Gheorghe Hagi, cel care va fi și antrenorul principal al echipei, Zoltan Iașko, cel care a fost în conducerea Viitorului, și Ciprian Marica, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la deja fostul club Farul.

„Mă bucur să fiu aici, e o zi istorică. Aş vrea să mulţumesc suporterilor, fără de care nu am fi fost astăzi aici. Ei au renăscut acest club şi au avut încredere în mine. Au fost mulţi care au avut încredere şi mulţi care nu au avut. Cred că am reuşit să îi conving că interesele mele au fost pentru fotbal şi performanţă. Mă bucur că avem alături de noi legendele Farului, oameni importanţi, suporteri şi oficialităţile. Vreau să mulţumesc şi vechii conduceri care au susţinut Farul Constanţa, echipa care spune povestea acestui oraş. Aş vrea să spun că nu visam la această zi, să devin partener cu idolul copilăriei mele, Gică Hagi, şi cu Gică Popescu, cel care a fost alături de mine la începutul carierei. Am rămas surprins plăcut de înţelepciunea domnului Hagi, face acest lucru pentru constănţeni, pentru suporteri. Toţi suntem trecători, dar domnul Hagi alege să facă acest lucru pentru a lăsa ceva în urmă. Astăzi e cea mai uşoară zi, munca de acum începe!”, a transmis Ciprian Marica, la conferința de prezentare.

„Asistăm astăzi la un moment istoric, moment care este înfăptuit de oameni care au scris istoria fotbalului românesc. De acum, vom scrie istorie cu o singură echipă de fotbal constănțeană, F.C. Farul. Farul nu înseamnă numai municipiul Constanța, Farul înseamnă județul Constanța, înseamnă Dobrogea, înseamnă România. Astăzi se îndeplinește un vis pe care îl avem de mult timp, un vis care mi-a fost împărtășit de mulți suporteri constănțeni. Le mulțumesc celor doi mari fotbaliști Gică Hagi și Ciprian Marica, că au avut înțelepciunea de a se așeza la masă și de a se pune de acord în privința acestei fuziuni. De astăzi, noi, autoritățile locale trebuie să ținem cont de experiența acestor mari sportivi și să venim cu suportul necesar în sprijinul acestei echipe. Construirea unui stadion, a unei săli de sport sau a infrastructurii necesare care să deservească în bune condiții aceste două obiective ține de noi, de autoritățile locale. În acest moment, cel mai important lucru, din punct de vedere administrativ, este cel de a asigura cadrul legal necesar pentru ca aceste elemente de investiții să devină realitate. Săptămâna trecută a avut loc evenimentul prin care am lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, care are printre obiectivele sale și dezvoltarea durabilă a sportului constănțean, eveniment, la care au participat atât oameni de afaceri, cât și reprezentanți ai sportului constănțean. Este extrem de important să reușim să atragem lângă acest proiect oamenii de afaceri care au un cuvânt de spus, cu ajutorul cărora acest club să poată realiza performanțe marcante. Cu siguranță și noi, autoritățile locale, vom ajuta cu absolut tot ceea ce este posibil și legal, ca acestă nouă echipă să beneficieze de tot suportul necesar”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Deocamdată, Farul va juca meciurile de pe teren propriu la Ovidiu, unde evolua Viitorul, însă în următorii ani ar putea avea un nou stadion, la Constanța.

„Vom reconstrui stadionul, acum suntem în stadiul de fezabilitate, îl vom termina în curând. Se va finaliza în două luni, după care vom merge la CNI să facă proiectul și licitația, sunt convins că vom găsi și acolo înțelegere. Vom explora și alte modalități ca primăria să fie implicată în funcționarea clubului. Eu, ca primar, promit că voi face tot ceea ce ține de mine ca echipa Farul să joace cât mai curând pe noul stadion și să atingă nivelul de ambiție pe care și l-a propus. Sunt în totalitate alături de acest nou proiect și vă asigur că, de acum înainte, vor urma multe vești bune pentru Farul și pentru întreg sportul constănțean. Acesta este doar începutul. Aveți încredere!”, a spus primarul Constanței, Vergil Chițac, la conferința de presă.

Sursă foto: Facebook


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Viitorul a fuzionat cu Farul. Noua echipă, condusă de Gheorghe Hagi

  1. qte
    Eu, ca primar, promit că voi face tot ceea ce ține de mine ca echipa Farul să joace cât mai curând pe noul stadion și să atingă nivelul de ambiție pe care și l-a propus.
    unqte

    Alo, Domn’Primarele, vezi că între timp orașul a fost acoperit de vegetație ca jungla amazoniană iar iluminatul stradal este in situația de a ne aduce aminte de perioada cînd primar era Mihăeși. Cam astea sînt realuzările mătăluță la aproape un an de mandat.

  2. @ dan t, coman – viata nu e luminata doar de becuri Ce zici ? sa inchidem si teatrele ca nu ne lumineaza ( mersul ) Viata ta se reduce la asfalt si becuri ?

  3. cu ocazia asta poate reinviati si arteziana din ceea ce a mai ramas din frumosul parc al stadionului asta ca sa nu spun ca intreg parcul ar merita atentie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nașterea noului FC Farul, salutată de politicieni. Marian Crușoveanu: „Mă bucur enorm pentru această inițiativă”

lun iun. 21 , 2021
Nașterea noului FC Farul, salutată de politicieni. Marian Crușoveanu, deputat PNL, a declarat că se bucură „enorm pentru această inițiativă” „Farul Constanta, echipa fanion, emblemă pentru noi, constănțenii, reînvie, alături de simbolul copilăriei noastre, #GicăHagi! Mă bucur enorm pentru această inițiativă de unificare a celor două cluburi, #FCViitorul și #FCFarul, […]

V-ar putea interesa și: