Viitorul parc de la periferia Constanței, prezentat cu imagini din China, Olanda și Grecia

Primarul Constanței a anunțat, marți, că în toamna acestui an va începe construirea unui nou parc în Constanța. Acesta va fi amplasat în zona Veterani, pentru că, spune edilul, în centru sunt parcuri.

Postarea sa a fost însoțită de o imagine cu titlu ilustrativ din tema de proiectare Perdea Verde Veterani.

Am studiat puțin imaginea prezentată. Este de fapt un colaj realizat din mai multe imagini care prezintă muzee, un complex de locuit, parcuri.

Una dintre ele, de pildă, reprezintă o parte dintr-un proiect care se dorește a fi Noul Muzeu Arheologic Grec pentru Sparta. Este imaginat de Petras Architecture, un studio de arhitectură din Grecia premiat în mai multe rânduri. Este destul de greu de crezut că ce se potrivește pentru un muzeu elenistic se potrivește și pentru un parc din Veterani, dar nu este imposibil, nu-i așa?

O altă imagine provine dintr-un studiu de arhitectură realizat de Plat Studio, o companie de arhitectură peisagistică cu sediul în California, SUA, pentru un parc în zona Hangzhou, China.

O alta este copiată dintr-un proiect al companiei Delva, din Țările de Jos, care a creat un complex de locuit numit „Toată Europa”.

N-am avut curiozitate să le căutăm și pe celelalte.

Rămâne de văzut cum va arăta parcul din Veterani.

Vă reamintim că primarul Constanței, Vergil Chițac, a prezentat, pe pagina sa de Facebook, proiectul unui nou spațiu verde, pe care primăria îl construiește în zona de sud a orașului, între Șoseaua Mangaliei și cartierul Veterani.

„Dragi constănțeni, vă prezint proiectul unui nou spațiu verde, pe care îl construim în zona de sud a orașului, între Șoseaua Mangaliei și cartierul Veterani. Vorbim de o suprafață de 4 hectare, rămasă nevalorificată, care va fi transformată în parc. Sunt încântat să anunț că am finalizat etapa de temă de proiectare și studiile de teren (geotehnic și topografic). Urmează proiectarea și, ulterior, execuția, care sperăm să fie demarată în luna septembrie.”, a spus acesta.

Iată restul mesajului:

„Având în vedere că majoritatea parcurilor din Constanța se regăsesc în centru și în zona de nord-est a orașului, considerăm că apariția unui nou spațiu verde în proximitatea cartierului Veterani este de foarte bun augur.

Noul parc urmează să fie amenajat, dotat și utilat conform tuturor necesităților: spații de recreere, alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public, zone pentru practicarea sportului în aer liber și altele asemenea. În plus, pregătim zone verzi pentru lectură în aer liber și un spațiu cultural de tip cinematograf/teatru/amfiteatru și luăm în calcul și posibilitatea inserării de spații acoperite și închise (structuri ușoare) cu rol de adăpostire a funcțiunilor culturale sau de comerț-servicii.”

Construirea de noi parcuri și de noi suprafețe verzi reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu. În acest moment, după cum știți, pe lângă parcul din zona Veterani, mai avem în lucru proiecte similare pentru două noi mari parcuri construite de la zero în zona DN 3C – Tomis Plus și în zona Bd. Tomis, pe malul lacului.

Vă țin la curent cu evoluția acestor proiecte și cu alte noutăți care sunt convins că vor fi pe placul dumneavoastră.”

Vă recomandăm și:

Primarul Chițac a explicat cu ce vor fi dotate noile parcuri din Constanța

RAR-ul nu se grăbește să plece pentru a lăsa loc unui parc

Primăria Constanța vrea să înființeze două parcuri noi de circa 70 de hectare

Iată ce minune de parc are un oraș cu un buget de 100 de ori mai mic decât al Constanței

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mihaela Galani va fi înmormântată miercuri

Tue Jan 4 , 2022
Mihaela Galani, 33 de ani, va fi înmormântată miercuri, 5 ianuarie. Trupul a fost depus la Casa Albastră, iar astăzi, la ora 18.00, se va afla la Arhiepiscopia Tomisului. „Înmormântarea va avea lor miercuri, 5 ianuarie, începând cu ora 10.30, la Arhiepiscopia Tomisului”, au transmis reprezentanţii Gemelli Shoes, companie pe care […]
mihaela galani