Vila Șuțu își deschide porțile pentru public după mai bine de 20 ani, pentru o galerie de artă

BCR aduce în Constanța cea mai cool galerie de artă în oraș! „𝗢𝗻𝗲 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗚𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿𝘆” te va surprinde cu plasarea new media art – tehnologii emergente aplicate în artă – ca parte din Industriile Culturale și Creative și cu transformarea galeriilor de artă în show-uri imersive prin inovație. Evenimentul va avea loc în vila Șuțu, care își deschide porțile pentru public după mai bine de 20 ani!

Misiunea 𝗢𝗻𝗲 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗚𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿𝘆 este de a plasa new media art – tehnologii emergente aplicate în artă – ca parte din Industriile Culturale și Creative, de a transforma galeriile de artă în show-uri imersive prin inovație și de a crea o punte între patrimoniul cultural și noile modalități de exprimare.

Evenimentul va avea loc pe 𝟮𝟭 𝗮𝘂𝗴𝘂𝘀𝘁, începând cu 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟬.𝟬𝟬.

A 17-a ediție One Night Gallery prezintă lucrările lui 𝗥𝗜𝗭𝗜, un studio de design care experimentează la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare. Fondat în 2013 de un arhitect și un specialist în comunicare și multimedia, studioul explorează diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei. Cei doi artiști au conceput o experiență captivantă, îmbinând natura și tehnologia pentru a celebra inovația și designul, dar și pentru a pune în valoare natura.
Sub conceptul “𝗘𝗟𝗘𝗠𝗘𝗡𝗧𝗦”, expoziția va prezenta 𝟵 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗮̆, în care cele 4 elemente primordiale: focul, apa, pământul și aerul comunică cu cele 4 elemente esențiale de proiectare: punct, linie, plan și formă.

𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗔 va fi reprezentată de 5 instalații, oferind șansa vizitatorului de a fi transportat într-o lume a simțurilor. Printre instalațiile expuse se numără: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul, un discurs despre complementaritatea organică a lumii. În paralel, 𝗗𝗘𝗦𝗜𝗚𝗡-ul va fi alcătuită din 4 instalații, care compun o experiență multisenzorială prin lumină, culori și mișcare.

Vila Șuțu este o construcție excentrică, amplasată pe o stâncă ce privește Marea Neagră, construită în stil maur. Farmecul oriental va augementa instalațiile arhitecturale și va oferi vizitatorilor o experiență unică. Publicul va avea ocazia să descopere, pe lângă creațiile prezentate de RIZI, această locație specială, un monument istoric de categoria A, ridicat în 1899, care a aparținut prințului Mihail Șuțu și a fost construit de arhitectul Grigore Cerchez. O clădire cu o istorie bogată, pe parcursul celor 122 de ani de existență, a fost casa privată a prințului și a familiei sale, apoi a fost folosită ca punct de observație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ulterior devenind consulatul Republicii Cehoslovace și Curtea de Apel.Oaspeții vor beneficia de tururi ghidate realizate de către voluntarii de la asociația Constanța Capitala Tineretului care vor prezenta o scurtă istorie pusă la punct de către profesorii de la Universitatea Ovidius.

Această ediție a One Night Gallery face parte dintr-o serie de expoziții care vor avea loc în toată țara București, Constanța, Iași și Cluj.

Vila Șuțu este pusă la dispoziție prin amabilitatea lui Theodor Lucian Ichim – demers facilitat de BCR Constanța – Departamentul de Comunicare.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.