Vin japonezii să ne învețe să facem curățenie. Ce înseamnă filosofia KAIZEN

KaizenPrimăria municipiului Constanța organizează, luni, Conferința Internațională KAIZEN™ și vă invită să vă alăturați echipei de voluntari pentru acțiunea „5S Public“ din Constanța.

Acțiunea va debuta la ora 08:30, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța cu o conferință de presă și va continua pe Plaja Modern până la ora 13:00 cu instruirea unui număr reprezentativ de voluntari și participarea acestora la o acțiune de educație prin curățenie. Voluntarii beneficiază de instruire în managementul menținerii curățeniei, igienei și aspectului civilizat al unui oraș.

Și-au anunțat deja participarea elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius“, Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, Liceului Teoretic „Traian“, cercetașii marini, soldați români și britanici de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu“, Centrul de Voluntari Medgidia, ONG „Youth Vision“, AIESEC, Univestitatea „Ovidius“.

Acțiunea ”5S Public” – „Curățenie la standarde japoneze“ – este un eveniment complex de aplicare a metodelor japoneze Kaizen, pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri. Acesta presupune ecologizarea spațiilor publice din România, în stil japonez, conform filozofiei Kaizen.

KAIZEN este un cuvânt compus din KAI și ZEN. Kai înseamnă schimbare, iar zen înseamnă bine, așadar, o schimbare în bine. Așadar, într-un singur cuvânt, îmbunătățire. Filosofie se aplică inclusiv în afaceri, unde înseamnă o îmbunătățire continuă a funcțiilor și a implicării persoanelor, de la director la ultimul muncitor, dar și în servicii de sănătate, în sisteme de guvernare, psihoterapie, domeniul bancar, etc. Kaizen a fost practicat în Japonia, pentru prima dată, după cel de-al doilea război mondial, fiind influențat de modelul american de a face afaceri și de profesorii de management al calității. Una dintre companiile care a aplicat metoda Kaizen și a devenit celebră prin rezultate este Toyota.

Pentru al 8-lea an consecutiv, Institutul Kaizen România și Asociația KAIZEN Manager Club, alături de Asociația Clean-Up Japonia, organizează acțiunile „5S Public”, în cadrul Programului „Educație KAIZEN™ pentru România”, iar în acest an, pentru prima dată, o astfel de acțiune va avea loc și în Constanța, în zona Plajei Modern, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

La eveniment vor participa următorii invitați speciali:
➢ Dl. Yutaka TAKEHANA – Ex-Vice-Guvernator al Tokyo Metropolitan;
➢ Dl. Masato ISHIZAKA – Președintele Companiei JIT, Japonia;
➢ Dl. Yoshihito TANAKA – Președintele Grupului Nakayama și Corporate Advisor, Asociația Clean-Up Japonia;
➢ Dl. Toshio CHIGUSA – Director Executiv al Asociației Clean-Up Japonia;
➢ Dl. Toru SHIMIZU – Ex-Președinte al Yamanashi Police Academy și Director Executiv al Asociației Clean-Up Japonia;
➢ Dna. Misuzu TANAKA – Director Executiv al Grupului Nakayama;
➢ Dl. Julien BRATU – Country Manager al Institutului Kaizen România și Președinte al Asociației KAIZEN Manager Club.

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.