Vinde Maurer Residence pielea ursului din pădure? Ce spune primarul Constanței despre drumul nou pe care îl promite investitorul româno-german

maurer residence constanta

Se lucrează la construirea primelor blocuri (foto: Facebook/Maurer Residence Constanța)

Dezvoltatorul imobiliar Simon Maurer, care construiește 3.500 de apartamente la ieșirea din Constanța, spre Ovidiu, în câmp, promite un drum de acces care să lege zona direct de bulevardul Aurel Vlaicu.

Cine cumpără un apartament în câmp are nevoie de un drum care să-i asigura un drum relativ faccil, care să ocolească ambuteiajele îngrozitoare de pe bulevardul Tomis, de la ieșirea din oraș, din timpul verii. Maurer a promis acest drum, dar aruncă pisică în curtea Primăriei. Primăria, de bună credință, spune că a existat un astfel de plan, dar prin 2010. Ba chiar spune că se va face, dar nu se știe când.

Primăria Constanța se chinuie de peste zece ani să asfalteze câteva străzi în cartierul Compozitorilor. Bazându-ne pe acest precedent, ne vine greu să credem că un drum nou, prin câmp, de șase benzi, va fi construit în viitorul apropiat.

Cum nici Maurer nici primărie, nu cunosc detalii concrete despre acest drum, ne întrebăm dacă nu cumva vinde Maurer Residence pielea ursului din pădure.

Vom avea trei intrări/ieșiri: una în bulevardul Tomis și două care vor ieși pe șase benzi în Aurel Vlaicu”, au anunțat reprezentanții Maurer Residence, pe pagina lor de Facebook.

Pentru a ne informa cititorii, printre care sigur se află și potențiali cumpărători ai acestor apartamente, am cerut detalii despre drum reprezentanților Maurer.

Drumul la care faceti referire este in faza de proiect si tine de domeniul public, deci compania Maurer Imobiliare nu poate sa preconizeze data cand va fi dat in folosinta, insa putem declara ca nu va presupune montarea de bariere, fiind un drum public, si nu unul care va apartine companiei. Mai multe detalii despre acest proiect va pot oferi autoritatile locale in masura”, ne-a spus Heidi Cucu, responsabil PR al companei.

I-am urmat sfatul și l-am întrebat chiar pe primarul Decebal Făgădău ce știe despre acest drum.

Nu știu despre ce Maurer, ne-Maurer vorbiți, dar întrucât știu zona respectivă…”, și-a început acesta răspunsul.

Pe scurt, primarul spune că a existat intenția de realizare a acestui drum prin anii 2010 – 2011, dar nu a putut să ofere detalii concrete despre proiectul prezentat de Maurer.

Iată răspunsul complet al primarului Decebal Făgădău.

Nu știu despre ce Maurer, ne-Maurer vorbiți, dar întrucât știu zona respectivă… Din momentul în care am făcut proiectul de sistematizare pentru accesul în complexul comercial ce găzduiește mai multe super și hipermarketuri, am planificat două drumuri. Unul paralel cu Aurel Vlaicu, cel care colectează tot ce vine dinspre Selgros, Dedeman și așa mai departe, pe de o parte, și dinspre Carrefour și Decathlon, pe de altă parte, și un drum paralel cu DN2A. Dar asta este o discuți din anul 2009 – 2010, cred.

 

Mai mult, pe măsură ce dezvoltarea în acel complex trebuia să fie una accelerată – ne aflam înainte de efectele crizei și se eliberase autorizație de construire pentru Kika – acel bulevard deja realizat, cel paralel cu Aurel Vlaicu, trebuia să continue.

 

În acel moment, deja ne gândisem să facem și acest drum. Există un studiu de prefezabilitate pe care l-am realizat la momentul respectiv, 2010 – 2011, și care a fost inclus ulterior și în documentațiile de urbanism, și într-adevăr se prevedea un drum cu o lățime de 23 de metri, dacă nu mă înșel. Mai mult, acest drum urma să fie conectat cu un alt drum de servitute pentru zona Metro. Nu știu în ce context au vorbit cei de la Maurer. Urmează să se construiască acest drum, la un anumit moment, dar e un proiect vechi acesta.”

Simon Maurer a mai construit apartamente în Brașov și Șelimbăr.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

11 comentarii

 • Ce tare articolul? Nu aveti ce scrie

  Alo Constanta 100 la 100. Interesele cui vreti sa le protejati? De Eurovial care face 2 blocuri in camp langa Maurer de ce nu vorbiti? De Orban care a facut Tomis Plusul de ce nu vorbiti? De Ramazan care construieste in malul lacului de ce nu vorbiti? De Cambela care a rupt malul din faleza Nord si construieste pe plaja de ce nu vorbiti? De blocul construit in statia de troleu de la Delfinariu de ce nu vorbiti? De cum e distrusa Mamaia spre Navodari de ce nu vorbiti? Jigodiilor ce sunteti. A venit un investitor serios si incercati sa-i puneti bete in roate. Luati-va niste hartie igienica si scrieti pe ea ca si asa ziarul asta e doar on line.

 • O sa va pacaleasca si pe voi, cum am fost mintiti si noi. Sunt din sibiu. Intrati pe pagina de FB ora de sibiu. Cautati Avantgarden3. Mergem cu masina prin namol. Intrati acolo si distribuiti. Acum ne obliga sa cumparam locuri de parcare, nu palatim 100 lei luna, parcam in camp. Intrati si vedeti. ora de sibiu. sau site oradesibiu.ro Atentionati pe cei care vir sa cumpere. Va rog din suflet.

 • Client din blocul B1

  Presa din România, asa zisa presa, ca unii nici Facultatea de Jurnalism nu au absolvit-o, are tendința sa dezinformează. După cum se vede, cel care a scris ca,, Maurer vinde pielea ursului din pădure,, acum câteva luni, ar trebui sa vina sa vadă cât de superbe au ieșit blocurile pe care le-a construit la Constanța. O calitate excelenta. Bravo Managerului de Proiect

  • Constanta 100%

   Si ca sa ajungeti la blocul cel frumos, pe ce drum mergeti, domnule sau doamna anonim(a)? Pe drumul pe care l-au anuntat cei de la Maurer inca de anul trecut?
   Cu ce va ajuta cel mai bun apartament din lume, daca stai in trafic, vara, o ora sa ajungi la el, din centrul orasului?

  • Constanta 100%

   Si apropo: vă dă de gol IP-ul. NU sunteti din Constanța. Chiar daca ați cumpărat un apartament aici, nu locuiți în el. Vă place Brașovul? Și nouă 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.