„Vine Poliția, îmi ia toată marfa”, cel mai nou refren al contrabandiștilor de țigări

contrabanda tigari politia locala constanța
Vânzători de țigări fără timbru amendat de Poliția Locală Constanța

Aproape că nu trece zi fără ca Poliția Locală Constanța să nu confiște țigări de contrabandă vândute pe străzile din oraș și să nu-i amendeze pe așa-zișii comercianți.

Mai în glumă, mai în serios, probabil că refrenul care li se potrivește cel mai bine este unul de prin 1999: „Vine poliția, îmi ia toată marfa”. E atât de veche melodia încât se vorbește acolo despre mărci germane. Faptele sunt însă mereu actuale.

Poliția Locală Constanța a acționat și ieri, 12 februarie, când polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 211 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37.558 lei.

Au fost constatate: 24 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale; 25 de abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în zone de interes public și în cartierele de blocuri sau case; 84 încălcări ale legislației rutiere, 17 sancțiuni privind nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 50 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 4 sancțiuni pentru neîndeplinirea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie dintr-o rasă periculoasă sau agresivă, etc.
De asemenea, polițiștii locali au depistat în zona Abator din municipiul Constanța, o persoană, în vârstă de 65 de ani, care deținea în vederea vânzării 50 de pachete de țigări netimbrate, sigilate, susceptibile a fi produse de contrabandă.
Au fost întocmite actele de constatare vizând săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006.
Bunurile împreună cu persoana vor fi predate organelor de poliție judiciară în vederea continuării cercetării.

„Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea de drept a constănțenilor, Direcția Generală Poliția Locală Constanța solicită cetățenilor să semnaleze faptele de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.