Vinietele pentru Bulgaria se pot cumpăra și de la graniță

vama veche punct frontiera (6)
Punctul de frontieră de la Vama Veche (foto: Constanța 100%)

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Garda de Coastă, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în anul 2019, se pot achiziţiona din punctele de frontieră vignete electronice pentru teritoriul statului vecin, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Reamintim că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, în Bulgaria au fost introduse viniete electronice și taxe de drum, ca mod de taxare pentru accesul și circulația pe drumurile rutiere naționale.

Sistemul de emitere a vinietelor pentru autovehiculele cu masa totală admisibilă de până la 3,5 tone este funcțional, iar pentru automarfare, autocamioane și autocare va fi pus în funcțiune sistemul electronic de taxare rutieră bazată pe distanța parcursă (tip e-Toll), de la data de 16 august 2019.

După data de 1 ianuarie 2019

Începând cu această dată a fost pus în funcțiune sistemul de emitere a vignetelor electronice pentru anumite perioade de timp pentru autovehiculele cu masa totală admisibilă de până la 3,5 tone. Vignetele electronice sunt eliberate pe o durată de 1 an, 3 luni, 1 lună, 1 săptămână sau doar pentru zilele de sâmbătă și duminică. Acestea se eliberează pentru fiecare mijloc de transport în parte, în baza numărului de înmatriculare. Vigneta electronică va fi valabilă numai pentru mijlocul de transport al cărui număr de înmatriculare a fost înregistrat, indiferent dacă se schimbă proprietarii sau utilizatorii acestuia. Având în vedere că activitatea de control va deveni automatizată, autoritățile de control nu mai au dreptul de a verifica existența chitanței la bordul mijlocului de transport, iar în cazul în care se constată lipsa achitării taxei vignetei electronice, utilizatorul va trebui să achite o taxă compensatorie.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.