Viorica Dăncilă: Concetățenii de etnie romă au avut și au o contribuție valoroasă la dezvoltarea societății românești

viorica dancila romi

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj romilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor. Potrivit acesteia, concetățenii de etnie romă au avut și au o contribuție valoroasă la dezvoltarea societății românești, iar zestrea valorilor culturale ale etniei trebuie prețuită.

Iată mesajul premierului Dăncilă.

„Dragi cetățeni români de etnie romă,

Dragi romi de pretutindeni,

Vă transmit salutul meu cald și gândul bun cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, o dată cu dublă semnificație: moment de mare bucurie dar, în același timp, de aducere aminte și de omagiu adus romilor victime ale Holocaustului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Este prilejul să reflectăm la contribuția valoroasă pe care concetățenii noștri de etnie romă au avut-o și continuă să o aibă la dezvoltarea societății românești, să prețuim încă o dată zestrea valorilor culturale ale etniei rome, păstrată nealterată, și să apreciem realizările extraordinare ale intelectualilor, artiștilor, activiștilor romi și ale altor membri ai comunității.

Ziua Internațională a Romilor reprezintă, totodată, ocazia să reafirmăm determinarea noastră de a promova mai departe acțiunile de combatere a lipsei de toleranță, a discriminării și a rasismului, precum și de susținere a integrării sociale și asigurarea unor servicii medicale și de educație din ce în ce mai bune.

Doamnelor și domnilor,

Dragi concetățeni,

Libertatea constituie fundamentul oricărei societăți în care suntem egali cu toții, iar relațiile dintre noi trebuie să se bazeze pe solidaritate, acceptare, respect, principii de bază ale coeziunii sociale.

Ca membru al Uniunii Europene, dar și ca țară care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, România va continua să promoveze și să protejeze drepturile și libertățile tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie.

Am convingerea că doar împreună, uniți și motivați de un viitor mai bun pe care cu toții ni-l dorim, vom continua să facem pași importanți pentru respectarea și promovarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor, minoritari și majoritari, deopotrivă, pentru o viață mai bună pentru toți cetățenii României!

La mulți ani romilor din România și de pretutindeni!”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO Ministrul Sănătății, vizită nocturnă și inopinată la Spitalul Județean Constanța

Sun Apr 7 , 2019
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află, la momentul redactării acestei știri (7 aprilie, ora 22.44), într-o vizită nocturnă și inopinată la Spitalul Județean Constanța. Aceasta este însoțită de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Iată câteva fotografii din timpul vizitei. În articolul de mai jos puteți afla ce nereguli a […]