Viorica Dăncilă va vota la referendum, Dragnea și Tăriceanu îl boicotează

Premierul Viorica Dancila (S), presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea (D), impreuna cu alti membri PSD, sosesc la sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD in care tema principala este remanierea guvernamentala , desfasurata la Palatul Parlamentului, luni, 19 noiembrie 2018. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Viorica Dăncilă va merge, duminică, la urne și va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum.

Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Premierul a vizitat, miercuri, Insula de Agrement din Bacău, unde a urmărit stadiul fizic al proiectului de reabilitare şi modernizare a acesteia, precum şi lucrările de decolmatare a lacului din jurul insulei.

În aprilie, Liviu Dragnea a declarat că referendumul anunţat de preşedintele Klaus Iohannis este o “o păcăleală” a acestuia, ca „să-i sprijine pe ai lui, care or fi ăia”.

De asemenea, partenerul de alianță guvernamentală al PSD, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, sâmbătă, organizaţiilor partidului pe care îl conduce, să-i îndemne pe cetăţeni să nu ridice buletinele de vot pentru referendum, întrucât acest lucru echivalează cu prezenţa la acest scrutin.

Mesajul clar către organizaţii este ca votanţii să nu ridice nici buletinele de vot, pentru că ridicarea buletinelor echivalează cu prezenţă şi validarea referendumului. Trebuie să arătăm că nu suntem aşa de naivi încât să nu înţelegem aceste manevre (…) Ne propunem să boicotăm acest referendum şi pentru faptul că există un deficit democratic, un deficit de cunoaştere a modului în care funcţionează instituţiile europene şi a rolului lor (…) În loc să ne fi concentrat pe o dezbatere care ar fi trebuit să reliefieze ce teme majore avem de susţinut în PE, ce rol au parlamentarii noştri, ce misiune le dăm, această discuţie este insuficientă şi se întâmplă să vină şi o temă parazitară”, a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres.  

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.