Viorica Dăncilă, votată de PSD drept candidat la funcția de președinte al României

Viorica Dăncilă, votată de PSD drept candidat la funcția de președinte al României

Viorica Dăncilă a fost votată, marți, 23 iulie, în Biroul Permanent Naţional al PSD pentru a fi candidat la Preşedinţie. Decizia trebuie să fie validată în Comitetul Executiv.

Gabriela Firea a renunţat la ideea de a deveni prezidenţiabilul partidului.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că nu crede că ALDE va ieşi de la guvernare, întrucât „sunt oameni responsabili, îşi dau seama că stabilitatea în această ţară este foarte importantă”.

Ea a mai spus că, dacă Pro România îţi va exprima intenţia, va fi luată o decizie privind intrarea la guvernare. Refeeritor la candidatura sa la Preşedinţie, Dăncilă a afirmat ca depinde de ce spun colegii. Primarul general Gabriela Firea a afirmat marţi, referindu-se la candidatura sa la Preşedinţie, că, în cazul în care membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD, în majoritate covârşitoare, nu consideră că această cale este cea potrivită, acceptă decizia, declarându-se însă convinsă că aceştia îşi vor asuma şi rezultatul votului la prezidenţiale.

Liviu Pleşoianu şi Codrin Ştefănescu au postat pe Facebook mesaje înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD care ar urma să decidă prezindeţiabilul partidului, primul îndemnând la un vot în care să triumfe adevărul, nu ipocrizia, iar cel de-al doilea, ironizând sondajul care va fi prezentat la CEx.

Votul privind desemnarea lui Dăncilă ca prezidenţiabil PSD nu a fost unanim.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.