Viorica Iancu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Cerchezu își propune să schimbe imaginea localității

Viorica Iancu Cerchezu

Despre comuna Cerchezu s-a auzit foarte puțin în ultimii ani. Pare o localitate uitată de vreme, dacă ne uităm doar la infrastructura de care beneficiază, sau, mai bine spus, nu beneficiază localitatea. Este greu de crezut, dar, în anul 2024, localitatea are doar un singur kilometru de drum asfaltat în urmă cu 12 ani. Restul sunt de piatră și pământ.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care, Viorica Iancu, s-a decis să candideze la funcția de primar al comunei Cerchezu. În prezent Viorica Iancu este viceprimar liberal, în funcție, însă atribuțiile sale sunt extrem de limitate. Din această poziție a venit cu mai multe proiecte benefice pentru comunitate, însă actualul primar a refuzat orice colaborare.

„Candidez pentru a-mi ajuta comunitatea. Candidez împreună cu comunitatea. Se pot face lucruri frumoase în Cerchezu. Din păcate, în ultimii opt ani nu s-a realizat nimic. Abia acum, după atâția ani, se încearcă implenetarea unui proiect pentru astaltare, prin Anghel Saligny. Noi am votat și am aprobat acest proiect în sedința de Consiliu Local. Dar este extrem de puțin, într-un timp mult prea lung.

Eu am acumulat suficientă experiență pe care acum vreu să o pun în slujba comunei mele. Am muncit mult, chiar și în străinătate, unde am văzut altă abordare. M-am întors acasa, în satul natal, convinsă fiind că putem, împreună, administrație locală și cetățeni, să ne dezvoltăm, să facem din comuna noastră un loc în care să ne fie drag să trăim. Oportunități avem, trebuie să ne dorim să facem, să avem voință și să avem determinare. Consider că eu am aceste calități și atuuri, iar cu sprijinul viitorului președinte al Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi, voi putea implementa și accesa multe proiecte de amploare. Avem mult de recuperat, suntem în urma multor comune învecinate, însă, beneficiez de sprijinul colegilor liberali și de experiența în administrație a actualului primar al comunei Valu lui Traian, viitorul președinte al CJ și sunt mai determinată ca niciodată să arăt că și la noi se poate. Nu mai trebuie să acceptăm și să auzim că nu sunt bani. Rolul unui primar este să atragă bani, să găsească surse definanțare și să facă,” subliniază Viorica Iancu, candidate PNL pentru funcția de primar al comunei Cerchezu.

Deja din poziția de viceprimar, candidata liberală a venit cu o serie de proiecte și propuneri, însă, răspunsul a fost mereu același: nu sunt bani. Astfel, a propus realizarea unei platforme de gunoi, extrem de folositoare pentru crescătorii de animale, așa cum au alte comune. Finanțarea fiind din fonduri europene. Însă „primarul nu a fost de acord”, a mărturisit cu tristețe Viorica Iancu.

„Cerchezu nu are nici canalizare. Și acest lucru se poate rezolva de un viitor primar liberal și de echipa sa. Vreau să îmi formez o echipă cu care să pregătim documentațiile necesare, proiecte și să accesăm fonduri. Tot ce se poate accesa. Singura noastră soluție este atragerea de fonduri europene.

„Revin și spun că avem dovezi că se poate, primarii liberali au dovedit că știu să atragă fonduri europene care schimbă cu totul fața localităților. Chiar aici lângă noi, Negru Vodă, unde actualul primar a făcut multe pentru locuitori. De pildă, toată localitatea este asfaltată. Sunt atrași bani, se derulează proiecte, se lucrează. Asta este abordarea corectă pe care și eu vreu să o implementez aici la noi.

Amenajarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, asfaltarea, modernizarea școlilor care sunt extrem de vechi, sunt principalele mele proiecte. Doar așa putem atrage tinerii să rămână sau să se întoarcă acasă. Pentru toate aceste proiecte sunt linii de finanțare externe sau guvernamentale, pe care îmi doresc să le accesăm și noi. Nu avem infrastructură pentru recreere, tinerii noștri nu au un loc unde să facă sport, să se joace, trebuie să meargă la Negru Vodă să joace fotbal. Am putea amenaja aici la noi. Nu avem infrastructură medicală. În comuna Cerchezu nu există medic de familie. Toți pacienții sunt înscriși la cei doi medici de familie din Negru Vodă. Eu mi-aș dori și o farmacie nu doar un medic de familie. Pentru toate acestea avem infrastructura. Le vom putea face repede.

Eu stau zi de zi cu lumea din comună. Mă ocup și de ajutoarele sociale, de oamenii cu probleme. Mă preocup ca aceste persoane să aibă strictul necesar și curățenie. Eu sunt alături de ei și am susținerea lor. Împreună putem schimba în bine Cerchezu.”, a conchis Viorica Iancu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Cerchezu.


Comandat de Partidul Național Liberal- Filiala Constanța

Executat de Hagi Press SRL – portal www.ct100.ro

CMF: 023614514


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zone întregi din Constanța au rămas fără apă caldă

mar mai 21 , 2024
Vești proaste de la Termoficare Constanța SRL. Societatea comercială a anunțat, în dimineața zilei de 21 mai, că, din cauza unor avarii apărute pe rețeaua de transport, amplasate pe strada Soveja si strada Adamclisi, nu se poate asigura deocamdată energie termică pentru prepararea apei calde de consum către următoarele puncte termice: […]

V-ar putea interesa și: