Virgil Coman trebuie să fie cetățean de onoare al Constanței. Post-mortem

coman

Virgil Coman trebuie să fie cetățean de onoare al Constanței. Post-mortem, dacă soarta a vrut să plece atât de repede și de tragic dintre noi.

Îl rog pe primarul Decebal Făgădău să propună un proiect de hotărâre în următoarea ședință de consiliu local, iar pe consilierii locali să îl susțină.

Virgil Coman iubea Constanța și Dobrogea. A muncit mii de ore pentru ca noi, profanii, să vedem aceste ținuturi așa cum le vedea ei, să le înțelegem istoria, ca să ne putem înțelege mai bine prezentul și pe noi. Cine l-a văzut vorbind despre cărțile sale, despre arhivele sale dragi, știe pasiunea pe care a pus-o în munca sa.

Am văzut mulți constănțeni, în ultimele ore, care au vorbit așa de frumos despre acest om mare și bun. Un om care, așa cum scria Marioara Cojoc, după ce a aflat teribila veste, era un profesionist al istoriei și răspândea bine în jur.

Virgil Coman trebuie să fie cetățean de onoare post mortem al Constanței. Așa le vom spune copiilor săi, soției, că știm și apreciem tot ce a făcut pentru Constanța, din calitatea de director al Arhivelor Naționale, de istoric, de scriitor. Așa, poate, vom da un exemplu: că ne pasă de oamenii de valoare, măcar în al doisprezecelea ceas.

Nu e timpul polemicii acum, ci numai al durerii. Aveți însă AICI lista cu toți cetățenii de onoare ai Constanței. Virgil Coman merită cu prisosință să fie în ea. Mai mult, cred eu, decât mulți dintre ei.

Condoleanțe, încă o dată, familiei sale greu încercate.

Zen Residence3 thoughts on “Virgil Coman trebuie să fie cetățean de onoare al Constanței. Post-mortem

 1. If I have to die,
  I will lie

  All of mine
  That I’m fine.

  They will know
  I have to go

  Just for one minute
  To the infinite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Virgil Coman va fi înmormântat duminică

Sat Aug 6 , 2016
Trupul neînsuflețit al istoricului Virgil Coman, Șef Serviciu Direcţia Judeţeană Constanța a Arhivelor Naţionale, va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală „Sf.  Ap.  Petru și Pavel”, în jurul orei 13.00. Mâine, duminică, 7 august 2016, de la ora 13.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va […]