Vitezomani amendați de polițiști: 173 de km/oră pe DN2A, 126 km/oră în Eforie Sud FOTO VIDEO

În zilele de 2 și 3 februarie 2021, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfăşurat acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare.

Au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Polițiștii au acționat pe principalele drumuri naționale din județ unde s-a constatat, în ultimii ani, cel mai mare număr de accidente rutiere (DN 39, DN 2A).

Scopul acțiunilor a fost prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză sau efectuarea unor activități de natură a distrage atenția în timpul conducerii.

Polițiștii au verificat peste 340 de autoturisme și au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 96.000 de lei, dintre care 220 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, respectiv 2 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Exemple:

La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 16:30, un bărbat, de 34 de ani, a fost surprins de aparatul radar conducând un autoturism pe DN2A, la km 192, cu viteza de 173 km/h.

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 10:20, un bărbat, de 29 de ani, a fost surprins de aparatul radar conducând un autoturism pe DN 39, în localitatea Eforie Sud, cu viteza de 126 km/h.

Nu uitați că cei dragi vă așteaptă acasă!

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto:

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– În caz de trafic aglomerat, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

– Acordaţi un plus de atenţie vitezei cu care rulaţi în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, pentru a putea, în orice moment, manevra şi opri în siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.