Vizele de flotant pentru școli și dosarele penale: ce ignoră primarul Constanței

colegiul mircea cel batran constanta

Dacă îți duci copilul la o școală folosind viză de flotant, riști dosar penal și poate închisoare. Primarul crede că e ilegal și că asta duce la traficul de coșmar din oraș.

Vergil Chițac a vorbit cu șeful IPJ Constanța, care a dispus verificări la cinci școli din oraș. Detalii AICI.

Ce nu vede primarul – sau nu vrea să vadă – este că în municipiul Constanța, și nu numai, există o metodă prin care poți să-ți înscrii copilul la o școală aflată în cealaltă parte a orașului, metodă care, desigur, afectează mult traficul din oraș. Ba chiar mai mult, poți locui în Eforie, de pildă, și îți poți aduce copilul la școală în Constanța.

Este vorba despre colegiile care și-au făcut gimnazii. Copiii de clasa a IV-a dau examen pentru a intra aici. Și mai toate liceele bune și-au făcut gimnazii. Vorbim despre Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Ovidius, Liceul Traian, Liceul Eminescu, Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, Liceul George Călinescu, Liceul Decebal.

După cum se vede, vorbim despre toate liceele bune din oraș.

În ele învață sute de elevi. Nu există nicio condiție de proximitate. Aceștia dau examen și intră în funcție de medie, indiferent de locul de domiciliul. Evident, majoritatea sunt aduși de părinți, cu mașina, transformând traficul de dimineață din jurul liceelor într-un ambuteiaj fără sfârșit.

Primarul are însă o problemă numai cu vizele de flotant la cinci școli (din știința noastră). Nu a dispus nicio măsură pentru liceele care au gimnazii, deși sunt cel puțin șapte.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 comentarii la “Vizele de flotant pentru școli și dosarele penale: ce ignoră primarul Constanței

  1. Ce frumos era pe vremuri, si la gradinita mergeam singur, pe jos. Acum trebuie sa te duca parintii cu masina la liceu.

  2. Ești exil al orașului și la 5 minute de mers pe jos este școala unde vrei să îți înscrii copilul in clasa pregătitoare și unde mai ai înscris unul in clasa a 3a. Vine ziua cand trebuie sa depui dosarul și ți se spune că strada pe care locuiești a fost arondată altei scoli pa o distanta de cca 3 statii de autobuz. Nu trece mult și întâmplător aflii că la școală de langa casa vin elevi din Cumpăna, Năvodari, Ovidiu etc. O fi bine,o fi rău !? Aceste practici sa nu credeți că sunt pe ochi frumoși. Se învârt șpăgi nu gluma. De aici și interesul acestor școli de a face o prioritate din a atrage elevi din exterior.

    1. Nu se dă nicio șpagă. E simplu să acuzi din spatele unui cont neasumat. Dacă aveți dovezi, prezentați-le procurorilor, suntem obligați să demască faptele penale. Dacă vă e frică, trimiteți-le aici, le publicăm noi.

  3. Motivul pentru care copiii sint dusi/adusi cu masina parintilor la/de la scoala e unul singur:
    Copiii nu sint din Constanta ,ci din localitati limitrofe pentru o scoala mai buna!
    Scoala 38 ,29 din Tomis Nord a generat un trafic cu transportul in comun INFERNAL,dimineata, la prinz. Seara sint zeci de masini ,,pe avarie,, ce isi asteapta plozii sa iasa de la ore…

  4. Să verifici vizele de flotant ale părinților care și-au înscris copii la școală când tu ai candidat la primărie cu viză de flotant fictivă asta este chiar nesimțire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

„Pe cal toți suntem egali”: centrul de echitație din Oituz oferă experiențe pentru peste 200 de copii vulnerabili din Constanța

mie nov. 13 , 2024
În perioada 1 noiembrie – 22 decembrie 2024, Centrul de Echitație Hippolita din satul Oituz, județul Constanța, va găzdui peste 200 de copii vulnerabili din comunitate, în cadrul unui proiect finanțat prin programul StartONG, susținut de o firmă privată și implementat de Asociația Act for Tommorow. Principalii beneficiari vor fi […]

V-ar putea interesa și: