Vizită comună a militarilor americani și britanici la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța

O delegație a detașamentului american Army Support Area – Black Sea, condusă de lt. col. Jeremy McHugh, împreună cu militari aparținând detașamentului 121 Expeditionary Air Wing al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, au participat astăzi la o activitate co-organizată de Primăria Municipiului Constanța și Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Întâlnirea a fost una interactivă și deosebit de incitantă pentru copii, curiozitatea acestora fiind demonstrată prin numeroasele întrebări adresate oaspeților. Astfel, elevii au primit informații privind viața în cadrul forțelor armate americane și britanice, diferențele culturale dintre România și țările reprezentate de militari, precum și asemănările dintre tradițiile și culturile celor trei țări. Copiii s-au arătat interesați de aspecte diverse din viața de militar a oaspeților: care sunt provocările întâmpinate de militari de-a lungul carierei lor, care sunt sacrificiile pe care le-au făcut pentru a îmbrățișa cariera militară, cum s-au simțit la prima misiune etc. De asemenea, au discutat despre importanța existenței unor modele pozitive de urmat, acestea fiind necesare generațiilor tinere pentru a putea progresa și pentru a se dezvolta armonios, pentru a învăța să urmărească un scop cu tenacitate și să depună permanent eforturi pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.

Elevii au asistat la o demonstrație practică a rolului pieselor care formează echipamentul membrilor forțelor aeriene britanice și au fost recompensați pentru abilitățile sportive probate în fața invitaților. Totodată, copiii au fost curioși să probeze echipamentul militar și să evalueze greutatea acestuia.

Pentru că în timpul discuțiilor s-a evidențiat importanța mișcării și practicării unui sport, elevii și oaspeții lor s-au deplasat în curtea școlii, unde au jucat un meci demonstrativ de fotbal, la sfârșitul căruia toți participanții au primit medalii, deoarece, potrivit concluziilor exprimate de către copii, adevărații câștigători sunt cei care cred în fairplay și în beneficiile mișcării, în nevoia de îmbunătățire a tonusului și a condiției fizice.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.