Vlad Mixich: De la 13.000 de cazuri, sistemul spitalicesc va crăpa. Avem maximum 10 zile pentru a-l întări

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a declarat că, dacă ritmul de creștere al cazurilor noi de coronavirus se păstrează, atunci pe vinerea viitoare vom ajunge la peste 4000 de cazuri confirmate în România

De asemenea, a mai spus că tot săptămâna viitoare vom începe să vedem și efectele respectării măsurilor de distanțare socială impuse în urmă cu două săptămâni în România.

„Dacă nu le-am respectat, atunci vinerea viitoare vom fi deja înspre 6000 de cazuri confirmate, posibil chiar spre 7800 cazuri dacă circulația virusului în comunitate este deja intensă. De la 10000 de cazuri în sus, sistemul spitalicesc va începe să crape. De la 13000 de cazuri va crăpa. Dar mai avem timp să-l întărim: fereastra e cam de o săptămână – zece zile. Deci acum e momentul: donați bani, materiale, timp și în special ‘brain power’ pentru că e mare nevoie. Nu uitați să donați și sânge!”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Vlad Mixich spune că „există și un scenariu fericit, în care ritmul creșterii va încetini și nu vom atinge atât de repede cifrele de mai sus: scenariul în care am stat acasă și în continuare #stămacasă! Toți!”

Pentru cifrele de mai sus a folosit estimări ECDC și modelul Robert Koch Institute.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.