VOCEA CONSTĂNȚEANULUI Chiar nimeni în orașul acesta nu se ocupă de oamenii fără adăpost? Ce spun reprezentanții primăriei

Chiar nimeni în orașul acesta nu se ocupă de oamenii fără adăpost? Este întrebarea pe care și-o pune un cititor care spune că, în fiecare zi, în fața unui bloc din cartierul Tomis 2 stă o astfel de persoană.

Mai exact, pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 150, bl. F1, sc. A.

„Un om al străzii stă în fața blocului la adresa menționată mai sus. Am făcut sesizari de nenumărate ori la poliția locală, jandarmerie… Într-un final primesc un răspuns că nu au unde să ducă persoana respectiva. NU există o astfel de locație pentru persoane fără adăpost! Nu știu la cine să mai apelez. Va rog sa mă ajutati”, ne-a scris acesta.

Acesta a spus că a luat legătura cu Poliția Locală și cu Jandarmeria, care i-a confirmat că nu există un adăpost pentru astfel de persoane.

„Cei de la poliția locală și jandarmerie mi-au confirmat că nu există un adăpost pentru oamenii străzii.. Îmi vine greu sa cred că nu există așa ceva. Există adăpost pentru câini și nu pentru oameni! Trist. Poliția locală și jandarmeria vin la boschetar, ii dau amenda și pleacă. De parcă el ar avea bani sa plătească amenda”, mai spune acesta.

Reprezentanții Primăriei Constanța spun că în municipiu există un adăpost, care se deschide însă atunci când autoritățile competente emit coduri meteorologice pentru temperaturi scăzute. Există și atunci o procedură: oamenii străzi ajung acolo după ce trec pe la spital, unde sunt tratați. Măsura este necesară și pentru a nu-i pune în pericol pe ceilalți ocupanți ai adăpostului.

Emil Mereuță, directorul Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, are și vești bune.

„Lucrăm la un nou adăpost, care va avea circa 50 de locuri. Sper că va fi gata până în luna februarie a anului viitor”, a precizat acesta.

COMPLETARE: Intervenție promptă a primăriei în cazul unei persoane fără adăpost

Dacă ați văzut în localitățile din județul Constanța probleme despre care vreți să scriem, vă rog să ne scrieți la contact@ct100.ro, să ne lăsați un mesaj pe pagina de Facebook sau să ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp, la numărul 0751481012. Fotografiile și filmările sunt binevenite.

Vă recomandăm și:

FOTO Dezastrul de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța: 15 magazine închise pe numai 370 metri
FOTO Dezastrul de pe strada Ștefan cel Mare (II)
VOCEA CONSTĂNȚEANULUI: parcare cu plată fără parcare
VOCEA CONSTĂNȚEANULUI Eu pe unde mai trec?
VOCEA CONSTĂNȚEANULUI Apare ÎNCĂ UN BLOC pe strada Renașterii, lângă sediul IPJ Constanța?
Vocea constănțeanului: „Oare de ce Poliția Locală nu amendează pe toată lumea?”
Vocea constănțeanului: „Este inuman ca în 2019 să nu se ia în considerare nevoile oamenilor cu dizabilități sau alte nevoi”

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.