Vocea constănțeanului: „Este inuman ca în 2019 să nu se ia în considerare nevoile oamenilor cu dizabilități sau alte nevoi”

O mămică încearcă să urce un bebeluș aflat în cărucior peste bordura înaltă amplasată de Confort Urban chiar la intrarea în bloc
O mămică încearcă să urce un bebeluș aflat în cărucior peste bordura înaltă amplasată de Confort Urban chiar la intrarea în bloc

Constanța nu este un oraș prea prietenos cu persoanele cu dizabilități sau cu nevoi speciale, iar atitudinea autorităților este „inumană”.

Asta susține un constănțean, Valentin Mărgărit, care are și dovezi în acest sens. Acesta spune că societatea Confort Urban, aflată în subordinea Primăriei Constanța, nu ține cont de nevoile acestor categorii.

„După cum bine știți, dânșii realizează trotuarul pe strada Bărăganului. După ce s-a făcut sens unic, la decizia nu știm cui, și a paralizat complet zona, care a devenit nepracticabilă, nu mai zicem nicidecum sigură, dânșii s-au decis să înalțe un trotuar destul de înalt în dreptul blocului JT City Tower, neluând în considerare cererile repetate ale locatarilor de lăsate a unui rebord* pentru accesul scaunelor cu rotile, cărucioarelor sau alte nevoi. În blocurile respective locuiesc 80 de familii și sunt locatari în scaune cu rotile, cu picior rupt sau cu cărucioare de bebeluși. Când li s-a atras atenția, ni s-a relatat din partea inginerului care se ocupa cu lucrările că oamenii se vor descurca cum pot. Ni s-a relatat că inclusiv inspectorul Bică de la Primăria Constanța, care a inspectat zona, nu are rampă la blocul dânsului, ca și alții de altfel. Este inuman ca în 2019 să nu se ia în considerare nevoile oamenilor cu dizabilități sau alte nevoi”, a spus acesta.

Locatarii au vorbit cu un „domn George”, inginer la Confort Urban, care a înțeles problema, dar a spus că nu este la latitudinea sa „să ia astfel de decizii” – adică să facă o rampă la intrarea în bloc. Le-a mai spus că se poate face o astfel de rampă la capătul trotuarului, dar oamenii sunt convinși că aceasta va fi folosită de șoferi.

borduri, constanța, confort urban, str bărăganului
Oamenii cer primăriei să facă o mică rampă de acces la intrarea în bloc

Am aplaudat ideea din campania electorală a primarului Decebal Făgădău, care spunea că va face în fiecare săptămână o vizită în cartiere, împreună cu consilierii locali, pentru a vedea la fața locului problemele cu care se confruntă constănțenii. Probleme care par mărunte pentru un primar de municipiu, dar care sunt foarte importante pentru viața de zi cu zi a constănțenilor. Poate o va face, măcar în al 12-lea ceas, măcar înainte de alegeri.

Dacă ați văzut în localitățile din județul Constanța probleme despre care vreți să scriem, vă rog să ne scrieți la contact@ct100.ro, să ne lăsați un mesaj pe pagina de Facebook sau să ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp, la numărul 0751481012. Fotografiile și filmările sunt binevenite.

* REBÓRD, reborduri, s. n. (Tehn.) Margine proeminentă, ieșită în afară. – Din fr. rebord.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Codruța Koveși, încă un pas spre funcția de procuror șef european

Wed Feb 27 , 2019
Codruța Koveși a obținut primul loc în comisia LIBE, în urma votului europarlamentarilor desemnați. Acesta a obținut 26 de voturi, iar principalul său contracandidat, Jean-Francois Bohnert, 22. Al treilea candidat a primit un singur vot. Comisia pentru libertati civile (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, miercuri, pentru a decide prin […]
laura codruta kovesi