Vocea constănțeanului: „Locuiesc în Tomis Plus și nu beneficiez de dreptul de a avea un contract pe piața liberă a energiei electrice”

Facturile la curentul electric sunt resimțite din ce în ce mai greu de consumatori. Există însă și constănțeni care spun că nu pot încheia contracte cu furnizorii. Este vorba despre cei care locuiesc în cartierul rezidențial Tomis Plus. Problema a ajuns în trecut și în atenția senatorului USR Remus Negoi, care a fost cu mai mulți membri de partid la fața locului. A primit și răspuns din partea celor acuzați (detalii AICI).

Mai jos vă prezentăm mesajul unei doamne care locuiește acolo. Am folosit numai prenumele, nu a fost de acord, deocamdată, să publicăm și numele de familie.

„Ma numesc Diana și sunt unul dintre cetățenii acestei țări ce nu poate beneficia de dreptul de a avea un contract pe piata libera a energiei electrice.
Situația sta in felul urmator:
Locuiesc în cartierul Rezidențial Tomis Plus din orașul Constanța. In acest cartier infrastructura a fost dezvoltata de Tomis Development atât in vederea extinderii zonei Rezidențiale dar totodată și in vedere ridicarii preturilor pentru imobilele ce aveau sa fie construite de mai sus numita societate, cu promisiunea catre consumatori in momentul achiziționarii imobilelor de a transfera drepturile rețelei către Enel, iar fiecare proprietar să-și facă contract individual.
Acest lucru se întâmpla in anul 2010.
Dupa 11 ani singurele contracte semnate sunt cele cu asociațiile de proprietari (nu cu beneficiarii finali) și sunt de refacturare la suprapreț a energiei electrice furnizate de Enel. Nici macar in posesia acestor contracte nu am reușit sa intram. Suntem ignorați pe banii noștri cum s-ar spune.
Lipsa suportului tehnic pentru eventualele probleme aparute de furnizare a energiei reprezinta de asemenea o alta problemă majora pentru locuitorii acestui cartier.
Desi legal ar trebui sa ni-l ofere gratuit aceștia nu au posibilitatea de a-l oferi nici macar contracost. Acest fapt fiindu-mi confirmat de catre unul dintre reprezentanții societății.
Penele electrice din acest cartier sunt la ordinea zilei. In decursul a 24h ajungând chiar la zeci de întreruperi.
Ce putem face cu toate electrocasnicele pe care le detinem? Oare ele pot suporta la nesfârșit aceste caderi de energie inexplicabile?
O alta problema majora ce apasa in acest moment locuitorii acestui cartier ,,Rezidențial,, este cea a consumului inexplicabil de kw.
Am sa dau exemplu apartamentul in care locuiesc împreună cu soțul:
Apartament de 80mp, utilat cu electrocasnice clasa A+++, iluminat led 12v, ambii fiind plecați toata ziua de acasă, nefolosind aer condiționat, am avut un consum de 428kw pe luna August. In urma cu 3 ani având aceleași date ale problemei, consumul a fost în jur de 200-250 kw.
Am montat fiecărui consumator din ap prize smart ce sunt capabile sa monitorizeze kw. Acestea au înregistrat un consum de aproximativ 150kw.
La prima vedere se poate concluziona ca avem o problema a contorului.
Daaar surpriză!!! Aceeași situație a fost semnalata de un numar destul de mare de locuitori ai acestui cartier. Oare toate contoarele s-au defectat in aceeași perioadă si in același mod??
Și cum am putea sa rezolvam problema daca suportul tehnic nu ne este oferit??
Vrem să avem contract direct cu Enel, dar Tomis Development nu ne permite. Motivul invocat de aceștia fiind acela ca Enel nu dorește să ne preia.
Si acum vin și intreb:

Cum ramane cu legea 123 din 10 iulie 2012? Pentru noi nu este valabilă? Tomis Development este mai presus de lege si ne poate cocosa cu facturile fara a fi tras la răspundere? Suntem ai nimănui și ar trebui să aplicam legea junglei?
Se poate mediatiza aceasta situație astfel încât cineva sa ne ajute?
Va mulțumesc anticipat !”

Dacă ați văzut în localitățile din județul Constanța probleme despre care vreți să scriem, vă rugăm să ne scrieți la contact@ct100.ro, să ne lăsați un mesaj pe pagina de Facebook sau să ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp, la numărul 0751481012. Fotografiile și filmările sunt binevenite.

Vă recomandăm și:

Vocea constănțeanului: „Mai avea puțin și își construia garaj pe stradă!”

Vocea constănțeanului: Mizeria de pe lacul Siutghiol

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Accident rutier în fața Kaufland

Wed Sep 22 , 2021
Un accident rutier s-a produs în urmă cu puține minute pe bd. 1 Decembrie din Constanța, în fața magazinului Kaufland. Prin 112 s-a anunțat că o persoană este rănită, dar conștientă. Vom reveni cu detalii. Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.