Vocea constănțeanului: PNL sau o victorie mare cât o înfrângere dureroasă

Preamubul: Primesc uneori pe adresa redacției CT100% păreri, comentarii, idei, informații și chiar analize. Astăzi am decis să publicăm una dintre postări. Am vrea să nu fie singura. Așteptăm opiniile dumneavoastră. Atât timp cât se păstrează într-o linie decenta și corecta, orice atitudine este bine venită. Dezbaterile sunt încurajate. Opinia de astăzi aparține unui cititor care își spune Andrei Cazacu. Textul îl puteți citi mai jos:

De cand a preluat mandatul de primar, stau si il observ cu mare atentie pe dl Primar Chitac cum se schimba. O sa ziceti ca toti se schimba cand ajung la putere. Asa este! Dar ca un prost, de fiecare data , eu totusi sper ca urmatorul care vine,  o sa fie altfel… Azi inca astept!

Orice primar cand intra in functie se gandeste instictiv la doua lucruri. Primul este sa-si marcheze teritoriul iar al doilea este sa faca ceva vizibil sau macar sa faca ceva care sa aiba aparentele a ceva. Orice!!!!!

Primul lucru vine din instinctul animalic de a marca teritoriul. Cainii, pisicile urineaza pe la colutile teritoriului ce il revendica. Acela pe care se „improprietareste”.  Nasul meu antrenat a simtit ceva miros de „ urina”  in cateva locuri de prin oras.

Dar sa le luam pe rand.

Primul care trazneste de la o posta este pe stradaTraian unde este sediul PNL. Acolo se simte o distantare reala pana la o rupere de PNL. Si daca facem o mica socoteala si adunam un viceprimar pe nume Rusu – mana moarta -, o numire controversata a lui H. Constantinescu, numirea lui Teo HIRA la RAEDPP+ CONFORT URBAN  iar apoi imultim cu cireasa de pe tort numirea lui Ovanesian… Asta desi s-au inteles sa NU, in NICIUN CAZ OVANESIAN ! Si totusi…  s-au inteles impreuna dar a iesit … separat! E zarva mare zilele astea la PNL. Hutuca are cel putin 3 fronturi deschise pe care se chinuie sa le stapaneasca si in acelasi timp sa puncteze si la Bucuresti 1-2 secretari de stat. Grea viata are ! Il compatimesc.

Al doilea loc de unde adie un miros cald-dulceag, este evident pe bulevardul Mamaia la USR PLUS. Nici nu apucasera sa inghita „broasca” cu Horia Constantinescu , ca primit un pum direct in plex cu numirea lui Ovanesian. Ca sa mai ateneueze insa din frustrare, au primi  doua posturi „onorifice”, izolate si fara putere de prea mare decizie in CA de la RAEDPP si CT Bus. Exact ca si numirea viceprimarului Cocargeanu, izolat si singur cuc pe Sulmona facand… chiar nu stiu ce face, ca nu zice mai nimic . La un moment dat chiar am uitat ca exista.

Al treilea loc este pe zona de afaceri. Fara adresa exacta. Sunt convins (si nu doau nume) ca sunt cel putin 4-5 oameni de afaceri sau investitori imobiliari care strang din fund si se tin de nas la gandul ca… Ovanesian.

In a doua ipoteza, aceea in care vrea sa arate ca face ceva sau macar ceva aparente, ne uitam ca taie: ba roata, ba terase, ba panouri, urmeaza alte terase si… o mai fi altceva de taiat prin oras sigur. Inteleg ca se uita cu jind la terenul de la lupoaica a lui Bucovala si parca l-ar expropria, Comanescu Gabriel a luat amenda… Ca o concluzie la ce face… taie . De construit… nu stiu… poate urmeaza!

Toate aceste miscari de parada din ultimele zile, nu au nicio legatura cu vreo viziune de a conduce orasul, cu parcarile, cu traficul, cu spitalul, cu invatamantul ci mai repede cu o alta zona mai de piata „Chiliei” si suna a trozneala pe fata.

In sfarsit!

Nu stiu cate argumente sa va mai dau ca sa intelegeti ca nu conteaza cu cine ati votat… PNL a infrant… „Constanta Altfel” a castiga desi nici macar nu a participat.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.