Voluntari din Germania au grijă de câinii fără stăpân din Constanța

Voluntari din Germania se află în aceste zile la Adăpostul pentru Animale Fără Stăpân din Constanța.

Delia Sander și Ebehards Krelaus au venit special din Germania pentru a fi alături de cei 200 de câini aflați în acest moment la adăpost. După ce a desfășurat acțiuni de voluntariat la mai multe adăposturi din țara noastră, doamna Sander, o româncă stabilită de ani buni în Germania,  a decis să vină și la Constanța unde va rămâne până pe data de 7 ianuarie.

„Avem în plan să facem curat în boxe să punem paie la câini, ajut cât pot și cum pot. Sunt pensionară și am mai mult timp acum, pentru inima mea este o faptă bună să ajutăm animalele de sărbători”.

Delia Sander, voluntar

„Am văzut un anunț pe Facebook cum că doamna va veni aici să aibă grijă de câini și am decis să vin și eu. Voi sta până pe data de 3 ianuarie”.

Ebehards Krelaus, voluntar

Programul cu publicul va fi oprit în perioada 25-29 decembrie și 1-6 ianuarie 2020. Îngrijirea cățeilor va fi asigurată în zilele libere de personalul adăpostului împreună cu voluntarii din Germania.

Peste 1.200 de câini și-au găsit un stăpân în urma campaniei  Adoptă un cățel” derulată de Primăria Municipiului Constanța. Niciun animal nu a fost eutanasiat în cele aproape 9 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate.

Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au adoptat câini fără stăpân și îi încurajează în continuare pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari.

În momentul de față adăpostul găzduiește aproximativ 200 de câini care așteaptă să facă parte dintr-o familie.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăpostului din strada Vârfu Cu Dor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi.

Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.


Sursă imagini: Primăria Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.