Voluntari din Germania au grijă de câinii fără stăpân din Constanța

Voluntari din Germania se află în aceste zile la Adăpostul pentru Animale Fără Stăpân din Constanța.

Delia Sander și Ebehards Krelaus au venit special din Germania pentru a fi alături de cei 200 de câini aflați în acest moment la adăpost. După ce a desfășurat acțiuni de voluntariat la mai multe adăposturi din țara noastră, doamna Sander, o româncă stabilită de ani buni în Germania,  a decis să vină și la Constanța unde va rămâne până pe data de 7 ianuarie.

„Avem în plan să facem curat în boxe să punem paie la câini, ajut cât pot și cum pot. Sunt pensionară și am mai mult timp acum, pentru inima mea este o faptă bună să ajutăm animalele de sărbători”.

Delia Sander, voluntar

„Am văzut un anunț pe Facebook cum că doamna va veni aici să aibă grijă de câini și am decis să vin și eu. Voi sta până pe data de 3 ianuarie”.

Ebehards Krelaus, voluntar

Programul cu publicul va fi oprit în perioada 25-29 decembrie și 1-6 ianuarie 2020. Îngrijirea cățeilor va fi asigurată în zilele libere de personalul adăpostului împreună cu voluntarii din Germania.

Peste 1.200 de câini și-au găsit un stăpân în urma campaniei  Adoptă un cățel” derulată de Primăria Municipiului Constanța. Niciun animal nu a fost eutanasiat în cele aproape 9 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate.

Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au adoptat câini fără stăpân și îi încurajează în continuare pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari.

În momentul de față adăpostul găzduiește aproximativ 200 de câini care așteaptă să facă parte dintr-o familie.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăpostului din strada Vârfu Cu Dor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi.

Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.


Sursă imagini: Primăria Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bătrân găsit mort într-un apartament de pe bd. Tomis din Constanța

mar dec. 24 , 2019
Pompierii din Constanța au fost solicitați să intervină la locuința unei persoane de pe bd. Tomis, nr. 322. La fața locului au ajuns militarii din cadrul detașamentului Fripis. Aceștia au deblocat ușa, cu mijloacele specifice, și au găsit în casă un bărbat decedat, în vârstă de 86 ani. Ancheta va […]

V-ar putea interesa și: