Volvo XC 90 Excellence. Cum arată mașina pentru care un constănțean trebuie să muncească aproape 25 de ani. VIDEO

volvo sc 90_

Exclusiv Auto a prezentat astăzi, în premieră în Constanța, noul Volvo S90 și Volvo XC90 Excellence.

”În perioada 30-31 august, Exclusiv Auto, singurul dealer autorizat al mărcii Volvo din Constanța va avea in showroom-ul din strada Mircea cel Bătrân nr 118 A, noul VOLVO S90, dar și spectaculosul XC90 Excellence. Pe parcursul celor două zile toți cei interesați vor putea admira cele două modele iar S90 va fi disponibil și pentru test drive”, au anunțat reprezentanții dealerului.

Volvo XC 90 Excellence, modelul prezentat la Constanța, costă 125.000 de euro. Asta înseamnă cam 557.500 de lei. Potrivit Direcției Județene de Statistică, salariul mediu net în Constanța, în luna iunie, a fost de 1886 lei. Așadar, un constănțean de condiție medie care dorește această mașină și pune un salariu mediu pe lună deoparte, fără să mănânce, să bea sau să plătească întreținere, va trebui să strângă din dinți peste 295 de luni ca să și-o cumpere. Adică aproape 25 de ani. Da, știu, asta spune vulpea când n-ajunge la struguri 🙂 Evident, vorbim despre o mașină care depășește clasa premium și atacă bine și cu succes clasa lux.

Dacă vi se pare mult, puteți opta pentru Volvo S90, mașină a cărui preț începe de la 50.105 euro. Aritmetica ne arată că un constănțean obișnuit, care nu obișnuiește să dea cu subsemnatul pe la DNA, o va putea cumpăra în aproape 10 ani. Asta dacă găsește soluții, în tot acest timp, să facă rost de mâncare și de un loc în care să se adăpostească gratuit.

Volvo XC 90 și S90, în Portul Constanța

Volvo XC 90 și S90, în Portul Constanța

Nu știu încă să vă spun care este experiența la volan, pentru că invitația de presă de azi a fost doar un prilej de a filma mașinile, nu de a le și conduce. Sunt însă convins că sunt mașini de toată isprava. N-am aflat nici dacă o revizie costă mai mult decât salariul mediu, dar cu siguranță că dacă vă permiteți unul din cele două modele nu veți pierde nopți îngrijorați din cauza acestui aspect.

Mai multe detalii despre modelul S90 puteți găsi aici, iar despre XC90 Excellence aici.

Articole similare:

Renault Talisman – inovație și rafinament franțuzesc. GALERIE FOTO. VIDEO
Test drive cu Renault Zoe: de ce să (nu) ne cumpărăm o mașină electrică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.