Vom îngheța de frig la iarnă? Anunțul șoc făcut de Gazprom

Livrările de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, sunt reduse în acest an, după ce o rută a fost închisă când Moscova a trimis trupe în Ucraina în februarie şi după ce sancţiunile au declanşat o dispută cu privire la echipamentele conductei Nord Stream 1.

Preţurile gazelor au crescut în consecinţă.

„Preţurile spot ale gazelor în Europa au ajuns la 2.500 de dolari (pentru 1.000 de metri cubi). Potrivit estimărilor conservatoare, dacă o astfel de tendinţă va persista, preţurile vor depăşi 4.000 de dolari pentru 1.000 de metri cubi în această iarnă”, a spus Gazprom.

Preţurile angro ale gazelor din Olanda au atins în primăvară un maxim istoric de aproape 335 de euro pe megawat oră (MWh). De atunci, acestea au scăzut marţi la aproximativ 226 euro pe MWh, dar rămân cu mult mai mari decât acum un an, când erau de aproximativ 46 de euro pe MWh.

Kievul a închis una dintre rutele Gazprom pentru exporturi către Europa, în timp ce Gazprom a redus livrările la doar 20% din capacitatea conductei Nord Stream 1 către Germania, pe fondul disputei privind echipamentele.

În ansamblu, exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut cu 36,2%, până la 78,5 miliarde de metri cubi între 1 ianuarie şi 15 august, iar producţia a scăzut cu 13,2%, până la 274,8 miliarde de metri cubi, comparativ cu un an în urmă, se arată într-un comunicat.

Producţia Gazprom a scăzut cu 32,2% în august, faţă de o scădere de 35,8% în iulie, în termeni anuali, a declarat Evgeni Suvorov, economist la CentroCreditBank, pe canalul său Telegram MMI, adăugând că exporturile au scăzut cu 59%, faţă de un declin de 58,4% luna trecută.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Portul Constanța a funcționat în ultimii doi ani cu șase directori. Acum are șapte

Tue Aug 16 , 2022
Surprize și nu prea la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Mai întâi a venit înlocuirea din funcție a fostului director general, Florin Goidea. O mișcare despre care totuși se vorbea pe surse de ceva vreme. Prima surpriză a fost numirea lui Florin Vizan în funcția de director general. […]
Florin Vizan Florin Goidea