Vor să construiască un imobil cu spații comerciale și apartamente în zona peninsulară, pe un teren de 169 mp, fără niciun loc de parcare

Pe locul unde vor să construiască un imobil cu spații comerciale și apartamente este acum o clădire în ruină. Sursă foto: Google Maps

Primăria Constanța a publicat, pe 3 iulie, un anunț de consultare asupra unui plan urbanistic de detaliu pentru un imobil situat pe bulevardul Tomis nr. 34. Este vorba chiar despre terenul aflat vizavi de Muzeul de Artă Populară.

Beneficiari sunt Nicolae Vasile și Nicolae Anca Mihaela, iar elaborator: SC Aria Concept Architecture SRL și urb. Mărculescu Roxana.

Aceștia vor să obțină autorizație de construire pentru un imobil S+P+2E+M cu destinația de servicii, comerț, alimentație publică la parter și locuințe colective la etaje.

Terenul pe care se realizează construcția are 172mp conform acte si 169mp conform măsurători. Pe amplasament există o construcție S+P+1E, cu destina locuință si parter comercial, în stare de ruină.

Potrivit memoriului, „accesul la teren se face pietonal de pe bd. Tomis si str. Vasile Alecsandri si auto de pe str.Vasile Alecsandri, stradă reglementata pietonala,dar ocazional carosabila în prezent, cu lățimea aferentă părții carosabile de aproximativ 7,6 metri și lățimea aferenta părții exclusiv pietonale intre 1,9 – 2,6 metri. Îmbrăcămintea străzilor este reprezentata de dale pietonale din piatra naturala,ce necesita înlocuirea pe alocuri din cauza traficului auto.”

Beneficiarul mai spune că, potrivit HCL 113/2017, cu modificările ulterioare, „nu sunt necesare locuri de parcare pentru clădirile situate in zona de studiu a PUD.”

Oricine dorește poate trimite observații online prin email primarie@primaria-constanta.ro, la sediul acesteia, bd. Tomis nr. 51, etaj 2, cam 212, până pe 18 iulie sau prin poștă.

Proprietarii încearcă din 2018 să construiască în zonă.

Recomandare: Planurile Primăriei pentru traficul din Constanța: interzicerea parcării pe marile artere, tarife descurajante pentru parcarea în Mamaia, pasaj denivelat pe bd. Tomis


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Vor să construiască un imobil cu spații comerciale și apartamente în zona peninsulară, pe un teren de 169 mp, fără niciun loc de parcare

  1. Constanta este sufocata de masini. Orice imobil / bloc nou construit trebuie prevazut cu locuri de parcare.Locurile de parcare trebuie amenajate in subsolurile imobilelor .locurile de parcare nu trebuie sa fie mai putine la numar decat spatiile de locuit , ci chiar cu un procent in plus fata de spatiile de locuit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CS Medgidia a câștigat prima ediție a Cupei României la Beach Handball la seniori

mar iul. 4 , 2023
CS Medgidia a câștigat prima ediție a Cupei României la Beach Handball la seniori, după ce a învins-o în marea finală pe CS Seini, cu scorul de 2-0. Andrei Mureșeanu a fost MVP-ul acestei competiții, care s-a desfășurat la Baia Mare. Echipa Medgidiei a fost coordonată de pe banca tehnică […]

V-ar putea interesa și: