Vor scădea taxele locale? Se pregătește o surpriză

deschidere consilieri

În aceste momente, reprezentanții mediului de afaceri din Constanța se află în Comisia de Dialog Social a Prefecturii Constanța, unde îi cer prefectului să nu dea aviz de legalitate pe proiectul privind taxele și impozitele locale. Aceștia sunt nemulțumiți că, în cazul clădirilor nerezidențiale, majorarea este de până la 20 de ori.

”Vrem să urmăm procedura de contencios adminstrativ. Îi cerem prefectului să nu dea aviz de legalitate”, a declarat Iulian Gropoșilă.

Extrem de nemulțumiți sunt și avocații.

”În Constanța s-a adoptat această hotărâre luându-se limita maximă la absolut toate categoriile. Pentru avocați se ajunge la o creștere a impozitului de 20 ori. E inadmisibil să se crească un impozit de 20 ori, de la 1000 la 20.000 lei pentru un spațiu de 100 metri pătrați. În afară de problemele privind legalitatea care sunt greu de identificat este vorba despre problemele de oportunitate. Noi ne-am adresat Consiliului Local pentru că este absurd ca un impozit să se mărească de 20 ori”, a declarat avocatul Gabriel Grigore, decanul Baroului Constanța, pentru CTNews.ro.

Vă reamintim că un singur consilier local, Tudorel Chesoi, PNȚCD, a făcut ceva concret pentru scăderea acestei taxe. Acesta le propune colegilor consilieri scăderea taxei la o valoarea similară cu cea din București, unde este de 0,2%.

”Sunt încrezător că propunerea mea va fi susținută și votată de toți colegii mei consilieri, inclusiv de domnul primar Decebal Făgădău, care vor înțelege necesitatea reducerii acestui impozit, indiferent de partidul din care fac parte. De fapt, cred că atunci când putem să facem un lucru bun pentru constănțeni nu ar trebui să ne uităm la culoarea politică. Îi rog și pe această cale colegilor să voteze proiectul de hotărâre”, a spus Tudorel Chesoi, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse neoficiale, se pregătește o surpriză plăcută în viitoarea ședință de local, care va avea loc vineri. Informațiile noastre dau ca sigură o scăderea importantă a acestei taxe controversate.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cum a devenit pelicanul Costică vedetă TV

Wed Jan 27 , 2016
Pelicanii de la Microrezervația din Constanța au trecut cu bine de codul galben de ger. După ce au stat la adăpost aproape două săptămâni, aceștia au fost din nou eliberați în țarcul lor. Vedeta zilei a fost însă, Costică, un pelican în vârstă de 5 ani, anunță Dobrogea TV.  Urmăriți […]