Votul care poate face diferența dintre viață și moarte. Puteți dota gratuit Pediatria Spitalului din Mangalia cu aparatură de resuscitare

mangalia

Spitalul din Mangalia deserveste circa 60.000 de locuitori din sudul judetului Constanta. In fiecare an, in lunile iulie si august, sute de mii de persoane depind de resursele materiale si umane si de dotarea spitalului.

Desi conceputa pe structura unui spital municipal capabil sa deserveasca populatia din sudul judetului Constanta, Camera de Primiri Urgenta din cadrul Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Mangalia preia in perioada sezonului de vara toate cazurile de urgente pediatrice din statiunile din sudul litoralului.

In anul 2015, 29.850 de persoane s-au prezentat la Urgenta in Mangalia. Numarul copiilor care s-au prezentat la urgente a fost de 10638, dintre care 2670 in lunile iulie si august cand varfurile au fost de 200 de cazuri pe zi. In ciuda acestui aflux urias, sectia nu detine un laborator propriu pentru efectuarea analizelor copiilor (50% din cazuri necesita astfel de analize) si nici aparatura pentru resuscitare si monitorizare.

Scopul proiectului este cresterea in 12 luni a calitatii si sigurantei actului medical in interventia medicala de urgenta acordata copiilor care se prezinta la Camera de Primiri Urgente din cadrul Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Mangalia prin dotarea acestei structuri cu:1 laborator mobil de hemoleucograma, 1 electrocardiograf si 1 defibrilator cu monitor functii vitale.

Obiectivul general al proiecului este cresterea in 12 luni a sigurantei diagnosticarii si interventiei medicale pentru un numar de 10000 de copii din intreaga tara, care necesita interventie medicala de urgenta in cadrul Spitalului Mangalia. In cazurile de urgenta pediatrica, posibilitatea stabilirii unui diagnostic cu grad mare de acuratete intr-un timp scurt este vitala. In acest sens obiectivele specifice sunt:

1.  cresterea calitatii in diagnosticare prin efectuarea unui numar de cel putin 5000 de analize de laborator si scaderea cu pana la 2 ore/interventie a timpului de asteptare pentru copiii care necesita analize de laborator

2. Suport vital (intubare, resuscitare, monitorizare, EKG) in cazurile aflate in cod rosu sau in risc pentru care resuscitarea este vitala, iar transferul catre Spitalul Judetean Constanta ar intarzia nepermis de mult interventia

3. Scaderea cu 50% a ratei de transferuri catre Spitalul Judetean Constanta prin cresterea calitatii actului medical  Principalii beneficiari ai proiectului sunt un numar de 10.000 de copii si adolescenti cu varsta de pana la 16 ani care se prezinta in Urgenta Spitalului Municipal Mangalia cu afectiuni ce necesita ingrijire medicala de urgenta. In perioada de extrasezon, spitalul deserveste cazurile de urgenta din sudul judetului Constanta (in 2015, 7968 de prezentari), iar in perioada de sezon, Spitalul Mangalia preia toate apelurile la 112 din statiunile Costinesti, Neptun, Olimp, Venus, Jupiter, Saturn si Mangalia, Vama Veche. Beneficiari secundari sunt: – familiile copiilor cu urgente medicale- Spitalul Municipal Mangalia- autoritatile locale (10 localitati)- Spitalul Judetean Constanta

Ce trebuie sa faci?

1. acceseaza linkul http://raiffeisencomunitati.ro/…/index.php/proiecte-de-votat
2. Creaza-ti un cont nou si logeaza-te (dureaza sub 1 minut!)
3. Voteaza proiectul Kids EmergenSEA – Dotarea Camerei de Primiri Urgente Copii din cadrul Spitalului Municipal Mangalia.

Proiectul este ideea Adelinei Toncean, despre care am scris în mai multe rânduri. Lecția Adelinei, de exemplu.

Dupa patru zile de vot, proiectul se afla pe primul loc, fiind votat de aproape 300 de persoane. Am votat și eu. Durează un minut, într-adevăr. Un minut și un vot care pot face diferența dintre viață și moarte.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Două mii de ani de la moartea lui Ovidius. ”Metamorfozele” de care avem nevoie. FOTO. VIDEO

Dum sept. 4 , 2016
Am condus o mie o sută de kilometri să văd un spectacol de teatru și nu regret nici un metru din acest drum. Am condus atât pentru că Silviu Purcărete pune în scenă ”Metamorfoze” mai ales în Sibiu. O piesă după poetul latin Ovidius, a cărui statuie veghează în piața […]

V-ar putea interesa și: