Votul și cea mai frumoasă femeie din lume

Știu că mulți dintre voi nu știți cu cine să votați. Nu există listă de partid perfectă, nu există candidat independent perfect. Fiecare listă are și oameni capabili, dar și uscături, care nu au ce căuta acolo.

Asta îmi aduce aminte de un basm. Un împărat voia să se căsătorească, dar niciuna dintre pretendente nu-i era pe plac. Găsea ceva frumos în fiecare, dar nu perfecțiunea. A vorbit cu un vrăjitor și i-a cerut să ia ce a văzut mai frumos de la femeile pe care le-a văzut în față și să-i creeze femeia ideală. Nasul uneia, părul alteia și așa mai departe.

Zis și făcut. Când a văzut produsul final, împăratul a strâmbat din nas. Nu ieșise ce credea el, ci o femeie care nu-i plăcea, întregul nu era nici pe departe la fel de frumos ca părțile luate separat.

Nu există femeie perfectă, cum nu există o listă de candidați perfectă. Iubim însă femeile în ciuda imperfecțiunilor. Ba, aș spune, tocmai datorită imperfecțiunilor. Sau, mai bine zis, particularităților.

La vot e mai simplu, acordăm girul nostru pentru o perioadă de 4 sau 5 ani, nu pentru o viață.

Nu vă place toată lista? Nici mie. Nu vă plac toți independenții? Nici mie. Ba dimpotrivă, aș avea multe de reproșat candidaților. Am făcut multe dintre aceste reproșuri, în scris, de-a lungul timpului. Dacă nu sunteți 100% sigur, votați pe cei de care sunteți cei mai siguri, dar votați. Nu căutați cea mai frumoasă femeie din lume, nu căutați cel mai candidat din lume. Alegeți însă ceva. Ieșiți la vot!

https://www.ct100.ro/tag/alegeri-europarlamentare/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.