Vouchere culturale pentru profesorii din Ovidiu

Începând cu anul 2017, data de 20 martie (ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso) a devenit pentru orașul Ovidiu o zi specială. Anul 2018, momentul care a marcat înfrățirea celor două orașe, Ovidiu și Sulmona (Italia), a întărit legătura eternă dintre singurul oraș din lume ce poartă numele poetului și locul unde acesta s-a născut.

Astfel, la inițiativa primarului George Scupra, a fost  aprobat proiectul cultural „Ovidiu – prețuiește educația’’, prin Hotărârea Consiliului Local Nr.22/10.03.2021.

În fiecare an, toți profesorii din școlile și grădinițele de pe raza UAT Ovidiu vor beneficia de vouchere în valoare de 300 lei/an/profesor, prin care își vor putea achiziționa cărți și materiale didactice, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte. Acest demers a fost posibil prin parteneriatul dintre primăria Ovidiu și Editura „Litera”, care susține toate proiectele culturale din oraș. Editura a creat special pentru acest proiect o aplicație online, prin care profesorii își pot selecta cărțile necesare dintr-o biblioteca online, urmând a fi livrate fizic către fiecare profesor începând de astăzi.

Ovidius este poetul tutelar al începuturilor și al devenirii noastre spirituale, pe care Tudor Arghezi îl numea <<strămoșul nostru de limbă, de sânge și simțire>> și face parte integrantă din cultura română și din spiritualitatea noastră națională. Pentru că prețuiesc cu adevărat educația și cadrele didactice, considerând esențială contribuția acestora la formarea copiilor noștri, ținând cont că în acest an de pandemie nu mai putem organiza (cel puțin deocamdată) manifestări culturale, am considerat oportun ca o parte din bugetul alocat să-l repartizez către un proiect multianual prin care profesorii din toate școlile și grădinițele noastre, să beneficieze de un voucher cultural în vederea achiziționării de cărți utile procesului de autoperfecționare și dezvoltare personală continuă. Ne arătam astfel recunoștința față de dascălii copiilor noștri, ducând mai departe numele poetului.

George Scupra, primarul orașului Ovidiu
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Poliția a amendat 96 de persoane care participau la un majorat cu câte 2.000 de lei fiecare

Fri Mar 19 , 2021
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la desfășurarea unui eveniment privat, la o cafenea din orașul Năvodari, la care participă mai multe persoane, fără a fi respectate măsurile de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu […]