Ce poți cumpăra cu vouchere de vacanță? Circuit Transalpina – Transfăgărășan

transfagarasan vouchere de vacanta
Transfăgărășanul – unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa poate fi vizitat cu voucherele de vacanță

Bugetarii din România vor primi, din acest an, vouchere de vacanță. Nu pot fi vândute, cine încearcă și este prins este amendat.

Dacă tot le primiți, e bine să le folosiți. Agențiile de turism v-au pregătit deja oferte care pot fi achiziționate cu aceste vouchere (valoarea unui este de 1.450 de lei)

Iată ce vă propune agenția Alma Tours, din Constanța, printr-o agenție parteneră. La excursia de mai jos plecarea este din București. Alma Alexandrov, proprietara agenției Alma Tours, spune că pregătește deja o serie de excursii cu plecare din Constanța.

Circuit Transalpina-Transfăgărășan 3 zile, autocar

Tarife și date de plecare

Data de plecare: 22 iunie, 27 iulie, 12 august, 05 septembrie 2018

Tarif: 650 Lei/persoană

Pat suplimentar: 650 Lei; Supliment camera single: 189 Lei; Copil 2-12 ani: 385 Lei
PROGRAM

Ziua 1: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Ciungetu (280 Km)

Ora 06:00 – Imbarcare din Bucuresti, Muzeul CFR.
Ora 06:30 – Plecare pe traseul Pitesti – Ramnicu Valcea – Polovragi – Novaci – Ranca. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, manastire cu hramul Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, este cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, parte din patrimoniul UNESCO. Urmatoarea oprire o vom face la poalele muntilor Polovragi si vom vizita Manastirea cu acelasi nume, avand hramul Adormirea Maicii Domnului. Este o manastire de maici din Arhiepiscopia Craiovei, monument arhitectonic din Tara Romaneasca a secolului al XVII-lea. Vom urca pietonal pe cheile Oltetului (aprox 600 m) pentru a ajunge la Pestera Polovragi. Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina pana la Ciungetu – Voineasa, pentru cazare.

Ziua 2: Ciungetu – Sebes – Alba-Iulia – Sibiu (190 Km)

Mic dejun. Continuam aventura pe Transalpina – cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: in Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Traversam Muntii Lotrului spre lacul Oasa, strabatem Valea si Cheile Sebesului. Vom ajunge in Alba Iulia – prima capitala a celor 3 provincii romanesti, aici, vom admira Cetatea, Catedrala Reintregirii Neamului si Obelliscul lui Horea, Closca si Crisan. Vom continua traseul spre Sibiu, sosire seara si cazare.

Ziua 3: Sibiu – Transfagarasan – Cascada Balea – Curtea de Arges – Pitesti- Bucuresti (325 Km)

Mic dejun. Vom face turului orasului medieval Sibiu, unde vom putea admira centrul istoric: Piata Mare, Piaţa Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor si Catedrala Mitropolitana Sf Treime. Vom pleca spre Cartisoara (Badea Cartan) si intram pe Transfagarasan – cel mai spectaculos drum din Romania, care leaga regiunea istorica Munteniei cu Transilvania strabatand Munții Fagaraș.Pornind dinspre nord, primul popas il vom face la Cabana Balea Cascada (1230 m). Vom strabate cel mai lung tunel rutier din Romania, avand o lungime de 887m, cu o inaltime de 4,4m, o latime de 6m si vom ajunge la Cabana Capra, coborand pe cursul vaii raului Capra, vom ajunge la Barajul Vidraru, care, cu ai lui 307 m, leaga Munții Pleasa si Vidraru. La Curtea de Arges ne vom opri pentru o scurta vizita a manastirii – ctitoria lui Neagoe Basarab. Acesta a incredintat constructia manastirii legendarului mester Manole, care intre 1514 şi 1517, cu pretul propriei sale vieti si al vietii sotiei sale, a realizat acest edificiu. Vom iesi de pe Transfagarasan pe la Bascov si ne vom continua traseul spre Bucuresti, sosire seara, in functie de conditiile de trafic.
SERVICII

Servicii incluse:
Transport autocar licentiat;
2 nopti cazare in hoteluri/vile de 2-3* conform program;
Mic dejun;
Insotitor de grup.

Servicii neincluse:
Intrarile la obiectivele turistice.

„În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare’. Aşadar, conform proiectului de lege aflat în dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, precizează Ministerul Turismului.

VOUCHERE DE VACANTA 2018. Potrivit prevederilor în vigoare, bugetarii din instituțiile și autoritățile publice, precum și din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de o indemnizație de vacanță, denumită voucher de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei (valoarea actuală a salariului minim brut pe economie).

Vezi AICI Lista unităților care acceptă vouchere de vacanță

VOUCHERE DE VACANTA 2018. Pentru unitățile din domeniul bugetar, voucherele de vacanță se vor acorda în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobate.

VOUCHERE DE VACANTA 2018. Pentru celelalte categorii de angajatori, respectiv cele din mediul privat, sumele destinate acoperii nominale a voucherelor de vacanță vor fi cuprinse în bugetele de venituri și cheltuieli aprobate, într-o poziție distinctă de cheltuieli, denumită „Vouchere de vacanță”.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Căruțe confiscate de Poliția Locală Constanța

mie mai 16 , 2018
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au depistat, astăzi, doua vehicule cu tractiune animala care se deplasau pe strada Industriala din municipiul Constanta. Conducatorii vehiculelor cu tractiune animala, care nu au respectat […]
carute

V-ar putea interesa și: