Voucherele de vacanță se vor acorda încă 5 sau 10 ani și vor valora 2080 de lei în extrasezon

voucherele de vacanță

La sediul Ministerului Turismului a avut loc, astăzi, ședința Colegiului de Conducere al Consiliului Consultativ al Turismului.

La eveniment a participat și Adi Voican, in calitate de vicepresedinte al Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistică (FAPT) din România. Aceasta a prezentat teme discutate, dar și deciziile luate. Cea mai importantă: voucherele de vacanță se vor acorda încă 5 sau 10 ani și vor avea o valoare mai mare, de 2080 de lei, în lunile aprilie, mai, octombrie și noiembrie.

„1. Voucherele de vacanta – pe care eu le consider un plan Marshall al turismului romanesc –
Am cerut si ministrul Bogdan Trif a promis ca va consfinti printr-o ordonanta de urgenta prelungirea aplicarii lor dincolo de 2020, chiar pentru 5 sau 10 ani. Am mai stabilit ca cele 4 luni de extrasezon care vor beneficia de vouchere cu valoare mai mare, respectiv 2080 lei, vor fi aprilie, mai, octombrie si noiembrie. Si ca acordarea lor se va face pe card, renuntandu-se la variantele pe hartie.

2. Am discutat lista targurilor la care Romania va avea stand in 2020 si o schema de ajutor de minimis pentru participantii la targurile internationale.

3. am discutat despre necesitatea de a introduce noi tipuri de investitii finantate de minister, si am propus, printre altele, ca alaturi de parcari si toalete in proximitatea obiectivelor turistice, sa avem amenajate punctele de bellevue, de unde turistii adora sa faca poze si filmulete.

4. Am votat sa fie adoptata o schema de ajutor de minimis pentru agentiile de turism care aduc turisti straini minim 5 nopti in Romania, respectiv 50 euro/turist.

Concluzii: ministrul a promis ca intalnirile CCT vor fi mai structurate, mai predictibile, o data pe trimestru, iar votul va fi mai mult decat o simpla formalitate consultativa.”

Adi Voican este și coproprietar al unei agențuu de turism, dar și a unui hotel în Vama Veche.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Senatorul Ștefan Mihu cere ANPC o strategie pentru ca elevii să aibă parte de produse alimentare de calitate

Mon Sep 16 , 2019
În ședința Senatului din 16 septembrie senatorul Ștefan Mihu a adresat o întrebare către domnul Horia Miron Constantinescu, președintele ANPC. Senatorul solicită o strategie a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru o bună monitorizare și control al calității produselor alimentare ambalate care se comercializează în instituții de învățământ. „Odată cu […]
Ștefan Mihu