Vrei să-ți petreci vacanța în Constanța sau Mamaia? Trebuie să plătești o taxă

Cine va dori să-și petreacă vacanța în Constanța sau Mamaia și să se cazeze într-o unitate acreditată va fi nevoit să plătească o taxă.

Consilierii municipali au votat, la cea mai recentă ședință, reintroducerea acesteia. Căci, da, ea a mai existat. A fost introdusă de fostul primar Radu Mazăre, condamnat apoi penal în dosarul Retrocedărilor, și anulată ulterior de Decebal Făgădău.

Taxa este de 1% din valoarea facturii. Se va aplica valorii totale a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA.

Aceasta va fi datorată de către turist/persoana care se cazează, corespunzător perioadei de şedere în structura de cazare turistică din municipiul Constanţa, inclusiv din staţiunea Mamaia.

Așadar, nu veți plăti 1% și din serviciile de masă.

Nici nu trebuie să faceți ceva special. Este problema operatorului economic. Acesta, indiferent de forma de organizare, care administrează complexuri hoteliere sau structuri de primire turistice cu funcţiune de cazare, după caz, clasificate de autoritatea centrală cu competenţe în domeniul turismului, are obligaţia de a calcula, reţine şi vărsa taxa la bugetul local, până la data de 10 inclusiv a lunii în curs, pentru luna precedentă în care a obţinut venituri din prestarea serviciului de cazare turistică, dată până la care are şi obligaţia depunerii declaraţiei de impunere.

Banii ar trebui să fie folosiți la promovarea stațiunii și a orașului. Vom urmări cât de eficient și transparent vor fi cheltuiți.

O astfel de taxă există din 2021 și în stațiunile din sudul litoralului. Acolo valoarea este fixă: 5 lei pe zi. Din 2023, se percepe și de la persoanele fizice care închiriază apartamente în scop turistic.

Recomandări:

Cât va costa în această vară parcarea în stațiunea Mamaia

Mamaia, o stațiunea tristă cu puțini turiști unde se bea șampanie de mii de euro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Toate forțele din cadrul MAI vă așteaptă pe 1 iunie în piața Ovidiu

lun mai 29 , 2023
Reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne vă invită să petreceți 1 Iunie alături de cei care sunt mereu la datorie! Evenimentul va avea loc în Piața Ovidiu din municipiul Constanța, joi, 1 iunie 2023, în intervalul orar 11:00-14:00 și este deschis tuturor celor ce doresc să îi cunoască, indiferent […]

V-ar putea interesa și: