Vremea rea îi bagă pe constănțeni în spital: zeci de copii cu viroze, adulți cu membre rupte

1085 persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, de vineri, 30.11.2018 și până astăzi, 03.12.2018, ora 08.00.

Este vorba despre 771 adulți și 314 copii. In total, internați au rămas 265 pacienți (74 copii, 191 adulți)

In continuare, cele mai multe internări au fost în secția Pediatrie. Din cei 74 copii spitalizați, 3 au fost internați la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică și 71, în secția Pediatrie. Predomină, ca și săptămâna trecută, tot bolile respiratorii. Colectivitatea, temperaturile extreme, ceața dar și vântul care face ca temperatura resimțită să fie mult mai scăzută sunt principalele cauze ale îmbolnăvirilor.

In aceste zile a crescut și numărul pacienților internați la Ortopedie –Traumatologie. Numai în ultimele 3 zile au fost internate de urgență 21 de persoane. În momentul de față, gradul de ocupare al secției este maxim. Majoritatea pacienților au suferit fracturi din pricina alunecării pe gheață. Medicii recomandă populației să nu amâne consultația, în cazul producerii unui traumatism. Este esențial ca pacientul să fie investigat corespunzător și, dacă este cazul, supus în timp util intervenției chirurgicale.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un nou PARC pentru COPII, în Constanța, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

Mon Dec 3 , 2018
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și Asociația Împreună pentru Viitor Constanța vor inaugura pentru copiii din orașul Constanța, INTELECT PARC. Est un concept inovativ de parc pentru România, care își propune să le ofere copiiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în […]
statuie delfinariu