Vreți blocuri de 15 etaje în Mamaia Nord? Dezbatere publică la A.P.M.

Apartamentele în blocurile care nu există sunt scoase la vânzare pe internet

Un investitor vrea să construiască un bloc de 15 etaje în zona cluburilor din Mamaia, iar dezbaterea publică pe acest subiect va avea loc pe 22 octombrie 2019.

Ilie Panait este omul de afaceri care vrea să schimbe fața stațiunii Mamaia. Acesta a solicitat o autorizație de construire pentru un imobil care va avea 15 etaje și, evident, subsol, pe aleea Lamia nr. 16, în Mamaia. Ca să vă faceți o idee, este pe actual amplasament al restaurantului Nikos Taverna, lângă clubul Nuba. Funcțiunea imobilului: hotel și apartamente.

Dezbatere de mediu pe 22 octombrie

Panait a solicitat avizul de mediu pentru această investiție. Raportul poate fi consultat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanța de luni până joi, între orele 8.00 – 16.00, iar vineri, între orele 8.00 – 14.00.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc în data de 22.10.2019 la hotelul Bulevard, începând cu ora 14.00.

APM poate emite sau respinge solicitarea de emitere a acordului de mediu.

Omul de afaceri nu pierde însă vremea. În acest timp, a depus la Primăria Constanţa documentele în vederea obținerii autorizației de demolare a construcției care se află acum pe terenul unde vrea să construiască.

Două „dar”-uri

Toate bune și frumoase până aici, dar… De fapt, există două „dar”-uri.

Primul: imobilele blocului care nu există, care nu are nici măcar autorizație de construire, sunt scoase la vânzare pe internet. Nu înțelegem cum se poate vinde ceva ce nu există și ceva ce, în teorie, poate să existe sau, la fel de bine, poate să nu existe în viitor.

Al doilea: cei care dețin cluburile din nordul stațiunii Mamaia încep să-și pună întrebări. „Ce se va întâmpla cu zona?”. Suntem sau nu fani ai acestor cluburi, nu putem să nu recunoaștem că atrag mulți turiști care cheltuie și mulți bani. Nordul Mamaiei a devenit sinonim cu acest gen de distracție. Dacă ridici un bloc de 15 etaje lângă cluburi, bați primul cui în coșciugul acestora. Pare cam dur, dar un reprezentant al acestora ne-a declarat că e primul pas spre distrugerea zonei, așa cum o cunoaștem acum.

Autoritățile locale trebuie să decidă în ce vor să se transforme Mamaia și cum îi susțin (dacă îi susțin) pe cei care aduc bani la buget. Aici vorbesc atât de proprietarii de cluburi, cât și de cei care construiesc blocuri.

Detalii despre imobil

Terenul are o suprafață de 1800 de metri pătrați. Capacitatea obiectivului va fi de 220 de unităţi locative pentru zona locuibilă. La parter se vor realiza două spaţii de alimentație publică, cu capacitate de 142 de persoane, circulaţii comune, spaţii complementare funcţiunii de locuinţe, o zonă de spaţii tehnice şi parcări la nivelul subsolului. Construcţia clădirii și amenajarea interiorului vor avea ca scop realizarea unor locuinţe de vacanţă funcţionale, la standarde ridicate cerinţelor de astăzi în materie de funcţiuni, dotări și finisaje. Sunt prevăzute 270 de locuri de parcare.

PFA înființat în 2018

Blocul se dorește a fi construit de Panait Ion Ilie PFA. PFA-ul este înființat în anul 2018. Acest Ilie Panait a mai construit in Constanța, inclusiv turnul de pe strada Traian. Atunci a cumpărat terenul de la Quadrifoglio SRL, o societate cu acționari italieni, dar care a fost înființată de cinci persoane, printre care un anume Ion Cristian Serghie, potrivit Ziua de Constanța. Acesta este asociat, printre alții, cu Valentin Gheorghe Ionescu. Este, de asemenea, acționar în M&D Farers Invest alături de Sorin Strutinsky.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se caută muncitori în Valu lui Traian

Mon Oct 7 , 2019
Societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână, salariu 1263 de lei în mână. Obligatoriu diplomă de specializare. Nu se decontează transport. Nu se decontează […]
anunt angajare