Vreți să donați pentru ca bricul Mircea să facă înconjurul lumii?

Bricul Mircea, la cea mai recentă plecare din Portul Constanța, pe 5 mai 2019

Forțele Navale Române au lansat campania de donații pentru ca bricul Mircea să facă înconjurul lumii.

Nava-școală „Mircea” împlinește, la data de 17 mai 2019, opt decenii de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, perioadă în care a înregistrat numeroase premiere pentru țara noastră, în timpul marșurilor de instrucție, în care a făcut escale în peste 120 de porturi din Europa, Asia Mică, nordul Africii și din America de Nord.

„Cu acest prilej, conducerea Forțelor Navale lansează proiectul unui marș al navei în jurul Pământului, în perioada martie 2021-ianuarie 2022, cu escale în porturi de pe toate continentele, pentru a prezenta întregului mapamond spiritul românesc și valorile culturale ale României, prin intermediul marinarilor militari români.”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Forțele Navale Române și Fundația „Gheorghe Balaban” inițiază o campanie de strângere a fondurilor necesare pentru realizarea acestui deziderat, la fel cum, în anul 1938, printr-o colectă publică, s-a strâns o parte din banii necesari pentru construirea Navei-Școală „Mircea” la Șantierul Blohm&Woss din Germania.

Persoanele fizice și juridice, care doresc să susțină acest proiect al Forțelor Navale Române, pot depune orice sumă de bani în contul:

RO 36 BACX 0000 0030 0615 8000 (LEI), al Fundației „Gheorghe Balaban”, deschis la Unicredit Bank.

„În anul 2020, vom serba consfințirea a 100 de ani de la unire. Ne dorim ca, prin acest marș în jurul lumii, să arătăm respectul cuvenit acestei nave deosebite, bricului Mircea, spiritului lui Mircea și, de asemenea, Forțelor Navale ale României. Ale României, în special, pentru că bricul Mircea, cu echipajul său, este cel mai important ambasador al Forțelor Navale Române, al Armatei României, și al României pe mările și oceanele lumii.”, a declarat, pe 5 mai 2019, la bordul bricului Mircea, contraamiralul de flotilă Mihai Panait.

mihai panait contraamiral de flotila.JPG
Mihai Panait, contraamiral de flotilă, vorbește la bordul bricului Mircea (foto: 5 mai 2019)

Acesta a spus că o astfel de „acțiune îndrăzneață” este costisitoare.

„Ne dorim să avem lângă noi instituțiile public, să avem sponsorii care sunt alături de Forțele Navale ale României și de Armata României. Printr-o colectă publică, să reușim să proiectăm această acțiuni istorică”, a precizat contraamiralul.

Acesta a subliniat că primii care vor subscrie acestei colecte publice sunt șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, generalul Nicolae Ciucă, și comandantul Forțelor Navale Române, viceamiralul Alexandru Mârșă.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.