Vreți să închiriați un loc de parcare pe strada din fața casei? Primăria Constanța spune că se poate. Iată ce trebuie să faceți

Pe strada Vasile Lupu din Constanța, locuitorii au închiriat parcările desenate pe șosea. Îi costă 208 lei pe an

Scriam, recent, că pe strada Vasile Lupu din Constanța nu mai pot parca decât riveranii. Primăria a pus acolo un semn de parcare interzisă și a închiriat locurile de parcare, create pe șosea, celor care locuiesc în zonă. Nu există niciun interval orar în care noi, ceilalți, putem să lăsăm mașina acolo, nici măcar dacă plătim. (Detalii AICI).

După 30 de zile, am primit și răspunsul Primăriei Constanța, care spune că riveranii au făcut cereri, iar Comisia de Circulația a stabilit montarea de indicatoare cu plată Zona. Când am făcut noi pozele, acum o lună, indicatoarele nu apăreau, dar primăria spune că lucrările sunt „în curs de implementare.”

„Pe strada Vasile Lupu, tronson cuprins între strada Moldovei si strada Mircea cel Bătrân, au fost efectuate în cursul anului 2020, lucrări de sistematizare ce cuprinde semnalizare rutieră pe orizontală și verticală și de amenajare a locurilor de parcare , realizate de către administratorul tramei stradale  S.C. Confort Urban S.R.L. Având în vedere cererile formulate de persoanele domiciliate pe tronsonul respectiv, în cadrul ședinței Comisiei de Circulație, în anul 2021, s-a dispus instituirea măsurii de refacere a sistematizării prin demontarea indicatoarelor  parcare riverani, montare indicator parcare reședință și montare indicator parcare cu plată Zona 2 . Menționăm faptul că la data prezentei lucrările de sistematizare și atribuirea locurilor de parcare sunt în curs de implementare.”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia au precizat că sistemul respectiv de parcare este prevăzut de HCLM 123/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Acesta cuprinde spatiile de parcare amenajate pe raza municipiului constanta, cu excepția zonelor 0 și 1, cuprinse în anexa 1 a HCL 123/2021.

Așadar, orice constănțean care locuiește în zona 2 poate închiria locul din fața casei.

„În funcție de planul de lucrări al administratorului tramei stradale, S.C. Confort Urban S.R.L., coroborat cu cererile formulate de cetățeni, avem în vedere extinderea acestui sistem. Persoanele interesate pot depune documentele necesare  obținerii unui loc de parcare  pe platforma parcări accesând link-ul parcari.primaria-constanta.ro.  Menționăm faptul că în cadrul implementării măsurilor de sistematizare se iau în calcul aceste cereri și implicit zonele cu deficit major al locurilor de parcare.”, au subliniat reprezentanții primăriei.

Titularii autorizațiilor de rezervare loc parcare achita suma de 208 lei pe an prevăzută în HCLM 433/2020 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021 și beneficiază de loc de parcare rezervat de luni până vineri în intervalul orar 16:00-08:00, în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

„Totodată, vă facem cunoscut faptul că persoanele fizice și juridice pot obține un abonament pentru Zona 2, în cuantum de 199 lei/an. Abonamentul de 199/an lei aferent zonei 2 permite parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu (dacă acesta este situat în zona 2 și nu deține abonament rezidențial anual), cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2. Zona 2 acoperă 90% din parcările publice din municipiu.”, au mai spus reprezentanții primăriei.

Măsura aceasta, a închirierii locului din fața casei de către riverani, se aplică în multe țări europene, în zonele rezidențiale (nu am văzut această metodă în zonele centrale).

De remarcat că străzi din centrul Constanței, așa cum este Vasile Lupu, unde există și restaurant, dar și hotel, sunt în zona 2, iar zone periferice, cum ar fi strada Eliberării, în zona Bazarului, au fost incluse în zona 1.

NOTĂ Precizăm că locurile de pe strada Vasile Lupu NU apar pe site! Am verificat acest lucru azi, 20 octombrie, la scurt timp după publicarea acestui articol!

Zen Residence
energia residence

2 thoughts on “Vreți să închiriați un loc de parcare pe strada din fața casei? Primăria Constanța spune că se poate. Iată ce trebuie să faceți

  1. ‘zone periferice, cum ar fi strada IL Caragiale, au fost incluse în zona 1.’

    unde ai vazut caragiale zona 1?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Erasmus Days la Universitatea Maritimă din Constanța

Wed Oct 20 , 2021
În perioada 14-16 octombrie 2021, Universitatea Maritimă din Constanța a participat la cea de cincea ediție a #ErasmusDays, alături de câteva mii de organizații și instituții din Europa și din întreaga lume. Astfel, a fost organizată expoziția de fotografie, ”Erasmus – my chance”, în Recepția Universității Maritime din Constanța. De […]