Weekend cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanța

meciul-de comedie
Imagine din spectacolul „Meciul de comedie”

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța a programat trei spectacole, foarte diferite unul de altul.

Cele trei reprezentații vor avea loc la noua Sală Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A (vizavi de Parcul Arheologic și de clădirea TSC, aflată acum în renovare).

Vineri, 13 mai, de la ora 19:00, aveți ocazia să vizionați „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, regia și scenariul de Carmen Lidia Vidu.

Un spectacol care înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţii ei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice.

Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană interpretează rolul Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin. Multimedia – Cristina Baciu, scenografia – Lăcrămioara Dumitrașcu.

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 19:00, cea mai recentă producție a TSC, „ÎNDOIALA” de John Patrick Shanley, traducere de Eugen Gyemant, regia Diana Mititelu, un spectacol ce vă va ocupa gândurile mult după ce veți fi părăsit sala.

Părintele Flynn şi sora Aloysius, directoarea şcolii parohiale ce funcţionează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă şi raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer şi cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuţie de excepţie: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams şi Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan Adrian. Decor: Andreea Săndulescu, costume: Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală: Adrian Piciorea.

Duminică, 15 mai, de la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța își invită spectatorii la „MECIUL DE COMEDIE”, regia Dragoș Muscalu, spectacol interactiv de improvizație teatrală.

Fiecare reprezentație este diferită, bazându-se pe sugestiile spectatorilor. Ei sunt aceia care le dau idei actorilor, atât pentru subiecte, cât și pentru stilurile pe care trebuie să le abordeze, rezultând un „produs” la comandă, care solicită atât imaginația publicului, cât și creativitatea interpreților. Tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă – Real Stavrid sau AC Biban – este câștigătoarea meciului.

Pe teren: Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai. Actorii sunt acompaniați live de pianistul Vlad Pasencu, și el improvizator, dar în muzică, creând ritmuri adecvate poveștilor inventate de actori pornind de la un cuvânt, un nume sau o meserie. Arbitrul va fi, la reprezentația de duminică, actorul Andrei Bibire. Scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Bilete pentru cele trei reprezentații pot fi achiziționate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, între orele 11:00 – 19:00, dar și online, pe platforma MyStage: http://bit.ly/2lr2cFz.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Exclusiv Auto, partener de mobilitate la Super Rally Mangalia

joi mai 12 , 2022
Timp de două zile, Mangalia va fi gazda primei etape a Campionatului Național de Super Rally la care Exclusiv Auto este partener de mobilitate. „Vom pune la dispoziţie două maşini de mobilitate spectaculoase şi puternice, un Jaguar F-PACE care va avea rolul de Safety Car şi noul Land Rover Discovery, care […]

V-ar putea interesa și: