Zanfir Iorguș, exclus din PSD. Dubla măsură a social-democraților

Zanfir Iorgus (4)

PSD Mangalia a anunțat, azi, că PSD dă un semnal puternic de înnoire, prin luarea a două decizii majore, care se regăsesc pe lista candidaților la alegerile locale

A fost impus principiul ca oricine are un dosar penal în instanță sau în lucru la DNA nu poate candida pe listele PSD, nici la funcția de primar, nici la funcția de consilier. Ca atare, a fost exclus din lista de candidați domnul Zanfir Iorguș. Această excludere a atras plecarea din partid a unor membri PSD care nu au fost de acord cu acest principiu”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Mangalia.

Organizația spune că a fost cooptat în PSD și i s-a oferit un loc de consilier pe lista PSD Mangalia lui Ozghiun Menabit, reprezentant al societății civile.

”Prin aceste două hotărâri PSD Constanța vrea să dea un semnal că a demarat un proces de înnoire care va continua și după alegeri prin cooptarea tuturor cetățenilor onești și energici, care vor să se implice în treburile localităților din acest județ”, spune biroul de presă al PSD Constanța.

Curios totuși, partidul susține pentru funcția de primar persoane care au probleme mari cu legea. Printre ele se numără Taner Reșit, candidat validat pentru Primăria Tuzla, care a fost reținut și băgat la ”Beciul domnesc”, în septembrie 2015.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 16 august — 8 septembrie, acesta și Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării lui, prin schimbarea încuietorilor, precum și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.

„Mai mult, în același context, la 8 septembrie, inculpatul Radu, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective”, precizează DNA.

Reșit Taner a fost chiar arestat preventiv pentru 30 de zile. Asta nu a împiedicat PSD să îl susțină.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Listele de candidați ale PSD Constanța pentru Consiliul Municipal și Consiliulul Județean

mar apr. 26 , 2016
PSD Constanța și-a prezentat astăzi lista de consilieri locali și municipali pe care o propune pentru alegerile din 5 iunie. Surpriza cea mai mare este apariția, pe poziția a doua, la Consiliul Municipal, a înotătorului Răzan Florea, medaliat olimpic, ginerele patronului de la Tonis Trade. O altă surpriză este prezența […]

V-ar putea interesa și: