Zanfir Iorguș, exclus din PSD. Dubla măsură a social-democraților

Zanfir Iorgus (4)

PSD Mangalia a anunțat, azi, că PSD dă un semnal puternic de înnoire, prin luarea a două decizii majore, care se regăsesc pe lista candidaților la alegerile locale

A fost impus principiul ca oricine are un dosar penal în instanță sau în lucru la DNA nu poate candida pe listele PSD, nici la funcția de primar, nici la funcția de consilier. Ca atare, a fost exclus din lista de candidați domnul Zanfir Iorguș. Această excludere a atras plecarea din partid a unor membri PSD care nu au fost de acord cu acest principiu”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Mangalia.

Organizația spune că a fost cooptat în PSD și i s-a oferit un loc de consilier pe lista PSD Mangalia lui Ozghiun Menabit, reprezentant al societății civile.

”Prin aceste două hotărâri PSD Constanța vrea să dea un semnal că a demarat un proces de înnoire care va continua și după alegeri prin cooptarea tuturor cetățenilor onești și energici, care vor să se implice în treburile localităților din acest județ”, spune biroul de presă al PSD Constanța.

Curios totuși, partidul susține pentru funcția de primar persoane care au probleme mari cu legea. Printre ele se numără Taner Reșit, candidat validat pentru Primăria Tuzla, care a fost reținut și băgat la ”Beciul domnesc”, în septembrie 2015.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 16 august — 8 septembrie, acesta și Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării lui, prin schimbarea încuietorilor, precum și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.

“Mai mult, în același context, la 8 septembrie, inculpatul Radu, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective”, precizează DNA.

Reșit Taner a fost chiar arestat preventiv pentru 30 de zile. Asta nu a împiedicat PSD să îl susțină.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.