Zăpadă, frig și vânt în Constanța

zapada vant constanta

Meteorologii Centrului Regional Dobrogea anunță că în zilele următoare Constanța avea parte de un episod de iarnă în care stratul de zăpadă va atinge 10 – 15 centimetri.

În această noapte vor fi precipitații mixte la început, care apoi se vor transforma în ninsoare moderată, temperaturile fiind într-o continuă scădere. Vântul va avea intensificări, cu rafale, de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În cursul zilei de mâine va continua să ningă și să bată vântul cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, președintele Comandamentului de iarnă, a declarat:

„Primăria Constanța este pregătită pentru intervenții, astfel încât activitatea la nivelul municipiului să nu fie afectată de condițiile meteorologice nefavorabile“.

Pentru aceasta, imediat ce va începe să ningă utilajele vor fi poziționate în mai multe puncte din oraș și vor împrăștia material antiderapant, iar atunci când se va impune vor degaja zăpada de pe carosabil. Stațiile de autobuz, trotuarele, intrarea în unitățile medicale vor fi, de asemenea, în grija autorității locale, imediat ce se va impune deszăpezirea lor. Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină dacă vor exista cazuri de copaci căzuți.

Totodată, amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

De asemenea, pentru oamenii străzii în această perioadă va fi deschis adăpostul din șoseaua Mangaliei, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb.

„Dacă stratul de zăpadă va fi consistent, așa cum anunță meteorologii, rugăm constănțenii să nu folosească autovehiculele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, care vor funcționa la capacitate maximă, și doar dacă deplasarea nu poate fi amânată. Prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire“, a mai spus viceprimarul.

Primăria face apel către toți constănțenii care ies totuși în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Conducătorii Constanței se iau la întrecere cu... zebrele

mar ian. 26 , 2021
Oamenii care condus municipiul Constanța se bat în treceri de pietoni. Vor să le înființeze. Dorința lor se bazează pe dorința unora dintre locuitori, care spun că au nevoie de treceri. Astăzi, Felicia Ovanesian, city manager al orașului (primarul de facto, după ce atribuții are) și-a anunțat prietenii de pe […]
strada-primaverii constanta

V-ar putea interesa și: