Zece edili pleacă într-o vizită de lucru în Japonia, China și Coreea de Sud. Printre ei, și un viceprimar al Constanței

Tokyo, Seul și Beijing, cele trei metropole în care va ajunge delegația

Mai mulți primari sau viceprimari din România vor pleca, peste câteva zile, într-o vizită oficială, de lucru, în Republica Populară Chineză, Republica Coreea și Japonia. Concret, aceștia vor decola din București, pe data de 29 martie, cu destinația Tokyo, Japonia. Vor sta aici până pe 5 aprilie, când vor zbura spre Seul, Coreea de Sud. După câteva zile, mai exact pe 10 aprilie, vor pleca spre Beijing, China. De aici se vor îndrepta spre București, în data de 15 aprilie. În total, este vorba despre 17 zile. Biletele de avion costă 8044 de lei, iar cazarea pentru această perioadă, în camere single, cu mic dejun inclus, costă 10.563 de lei. În total, 18.607 de lei, adică 4.084 de euro, la cursul BNR afișat azi.

Vizita este organizată de Asociația Municipiilor din România (AMR), al cărei președinte este Robert Negoiță, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează, în perioada 29 martie – 15 aprilie 2017, o misiune de lucru în Japonia, Republica Coreea și Republica Populară Chineză.

În total, în această ”misiune de lucru” vor participa delegați din 10 municipii din România. AMR nu a răspuns solicitării de a ne pune la dispoziție o listă cu participanții. În unele cazuri vor participa viceprimari, nu primari.

În urma invitației primite, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, vicepreședinte al AMR, l-a delegat pe domnul viceprimar Costin Răsăuțeanu să facă parte din delegația celor 10 municipii din România”, se arată într-un răspuns oficial al Primăriei Constanța.

Agenda delegației a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin misiunile diplomatice românești din țările de reședință, precum și cu contribuția ambasadelor acreditate la București și structurată în așa fel încât în toată perioada deplasării să aibă loc întâlniri cu reprezentanți ai minicipalităților și ale autorităților centrale”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, condusă de un vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România.

Potrivit datelor publice consultate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, din delegație vor mai face parte reprezentanți ai municipalităților din Călărași, Petroșani, Focșani, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Slobozia, Bistrița, Satu Mare și Petroșani, precum și ai Sectorului 1 București.

În cazul tuturor localităților menționate mai sus, serviciile de transport și de cazare au fost achitate de primării, din fonduri publice. De asemenea, AMR a mai achiziționat ”servicii de transport local internațional Tokyo – Seul – Beijing”, conform anunțului de pe SEAP, în valoare de 37.457 de lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Războiul lampioanelor

Thu Mar 23 , 2017
Situație bizară în Constanța. Cu ocazia Orei Pământului, care se sărbătorește sâmbătă, 25 martie, constănțenii sunt invitați în Parcul Tăbăcărie, între orele 20.30 și 21.30, atât de către Universitatea Ovidius, cât și de ONG-ul Mare Nostrum, care organizează un astfel de eveniment de mai mulți ani. Dacă universitatea ne invită […]

V-ar putea interesa și: