Zeci de localități fără curent electric

curent

Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului și caderilor masive de zăpadă (cod portocaliu), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.

În data de 17 ianuarie, la ora 12:00, situaţia se prezenta astfel:

– în judeţul Constanța sunt nealimentate total 11 linii electrice aeriene de medie tensiune, 4 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 170 posturi de transformare, fiind afectate 23 localităţi (Hârșova parțial, Ciobanu parțial, Gârliciu, Băneasa parțial, Potârnichea, Canlia, Cerchezu, Almalău, Ostrov, Bugeac, Lipnița, Coșlugea, Mircea Vodă, Zenovia, Azizia, Saligny, Castelu, Nisipari, Nazarcea parțial, M. Kogălniceanu parțial, Miorița, Basarabi , Poarta Albă).

Pe fondul codului portocaliu de viscol, un stâlp de joasă tensiune din rețeaua municipiului Ovidiu din județul Constanța a fost doborât la pamânt din cauza vântului deosebit de puternic. În cădere, stâlpul nu a produs pagube și nu prezintă niciun pericol. Echipele Enel Distribuție Dobrogea au intervenit și izolat zona pentru a începe lucrarea de înlocuire a acestui stâlp în cel mai scurt timp posibil. Consumatorii au fost realimentați imediat cu electricitate din alte surse.

–  în judeţul Tulcea sunt nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 16 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Sâmbăta, Slava Rusă).

– în judeţul Călăraşi sunt nealimentate total 18 linii electrice aeriene de medie tensiune, 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 399 de posturi de transformare, fiind afectate 16  localităţi (Sohatu, Budești, Frumușani, Dor Mărunt, Coconi, Curcani, Lupsanu, Răzvani, Cuza Vodă, Sărulești, Belciugatele, Dragalina, Radu Negru, Ciocănești, Dorobanțu, Radovanu).

–  în judeţul Ialomița sunt nealimentate  total 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 105 posturi de transformare, fiind afectate 6  localităţi (Condeești, Bărbătescu, Sintești, Axintele, Bărcănești, Cocora,). 

În toate zonele și în municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

 

În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IMPORTANT. Se închide un drum județean!

Dum ian. 17 , 2016
DJ226 NĂVODARI-MIHAI VITEAZU va fi ÎNCHIS începând cu ora 13.30 S-au înregistrat evenimente pe acest tronson de drum (autoturisme blocate), anunță ISU Dobrogea. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt […]

V-ar putea interesa și: