Zeci de locuri de parcare neocupate la Casa de Cultură, unde primăria vrea să construiască o parcare de mari dimensiuni

parcul casei de cultura constanta

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a promis, după ce a câștigat alegerile, că va construi o parcare de mari dimensiuni în zona Casei de Cultură.

Suprafața de teren pe care se dorește amplasarea acestei parcări este de 4.500 de metri pătrați, localizată pe Aleea Daliei, în zona blocurilor L127, L126 și L128. Parcarea multietajată ar urma să aibă între 2 și 4 nivele cu minim 800 de locuri.

Este însă nevoie de o astfel de parcare?

Primarul spune aceasta este necesară pentru a prelua locurile de parcare desființate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Greu însă de crezut că oamenii de pe bulevard își vor lăsa mașinile la sute de metri sau chiar kilometri distanță.

În zonă există mai multe parcări în acest moment. Vă vine să credeți sau nu, foarte multe dintre ele nu sunt ocupate. Am verificat pe site-ul primăriei.

În zona Liceului de Artă, din 64 de locuri, 6 sunt neocupate. În zona bisericii, toate cele 64 de locuri sunt libere. În zona spălătoriei, 3 din 12 sunt libere. În zona blocurilor L126 și L129, din 29 de locuri 6 sunt libere.

Lista poate fi consultată AICI.

De ce sunt libere aceste locuri? O explicație ar fi că locuitorii din zonă nu le doresc. O alta a fost oferită de fostul city manager, Felicia Ovanesian, într-o emisiune la Tomis TV. „Există corupție la parcări. Cum altfel vă explicați că sunt locuri libere?”, a declarat aceasta.

Locurile se aplică după principiul primul venit, primul servit. Se pare că cei din primărie „pretind că nu mai știu cine a depus primul cererea.”, spune fostul city manager.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Zeci de locuri de parcare neocupate la Casa de Cultură, unde primăria vrea să construiască o parcare de mari dimensiuni

  1. Asta e articol rautacios… Ati fost in zona si ati incercat sa parcati acolo? Faptul ca nu plateste lumea locurile de parcare nu inseamna ca nu sunt ocupate…

    1. Faptul ca sunt zeci neplătite, care pot fi ocupate, înseamnă că nu sunt ocupate. Chestiune de semantică. Și mai cred că cine are mașină și locuiește în zonă ar plăti 204 lei pe an ca să aibă asigurat un loc de parcare peste noapte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde nu aveți voie să parcați și să conduceți de Zilele Constanței

vin mai 19 , 2023
În perioada 19 mai, ora 15:00 – 21 mai, ora 23:00, se va restricționa accesul auto în parcarea situată lângă plaja Modern, pentru desfășurarea Zilelor Constanței. De asemenea, accesul autovehiculelor va fi restricționat în parcarea publică de pe strada Lebedei, în perioada 20 mai, ora 06:00 – 21 mai, ora […]
parcare constanța

V-ar putea interesa și: