Zeci de paturi libere în spitalele covid din județul Constanța

Spital-militar-de-campanie-cosntanta-vizita-1

Pentru prima dată în ultima perioadă, în spitalele covid din județul Constanța sunt zeci de locuri libere. Potrivit Prefecturii Constanța, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, din 120 de paturi, sunt ocupate 97, după ce, săptămâni bune, a fost nevoie de suplimentarea lor, pentru că nu erau de ajuns la numărul mare de bolnavi.

Iată situația și în celelalte unități sanitare covid: Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 71 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 103 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 112 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 27 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 21 ocupate).

În acest moment, sunt 431 de persoane internate, dintre care 404 din județul Constanța și 27 din alte județe. Ieri erau 469 de persoane internate, dintre care 447 din județul Constanța și 22 din alte județe. Se remarcă așadar o scădere cu 38 a celor internați. De reținut că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Veștile bune se opresc însă aici. Tot prefectura a anunțat că, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 23.917 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 501 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Vă recomandăm și: Șase instituții își dau mâna pentru a combate răspândirea coronavirusului în Constanța

Iată decesele raportate astăzi:

  • Deces nr 496: Femeie, 69 de ani, Constanța, comorbidități (bronhopneumopatie obstructivă cronică stadiu V, emfizem pulmonar), decedată în 16.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 497: Bărbat, 72 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, AVC sechelar), decedat în 16.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 498: Femeie, 92 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, AVC sechelar, cardiopatie ischemică cronică), decedată în 13.12, la domiciliu.
  • Deces nr 499: Femeie, 69 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat, astm bronșic, hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă cronică), decedată în 17.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 500: Femeie, 63 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, trombocitopenie severă), decedată în 17.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 501: Bărbat, 85 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II), decedat în 18.12, la Spitalul Municipal Mangalia.

De asemenea, la nivelul județului sunt 4.938 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 4.403 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 240 de cadre didactice, 532 de elevi, 129 de studenți și 69 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.218 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (278), asistenți medicali (552) și personal auxiliar (388).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 882 de teste RT-PCR.

Vă recomandăm și: VIDEO Prefectul Constanței: „Vom instala filtre permanente la intrările în oraș”. Petrecerile de sărbători, numai în familie

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 403 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 161.730 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 126 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 17 decembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 3.557 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razie pentru prevenirea coronavirusului pe raza secției 4 Poliție Constanța

vin dec. 18 , 2020
Astăzi, în intervalul orar 10.00-20.00, polițiștii Secției 4 din municipiul Constanța au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, pe linia prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus. Astfel, au fost controlate aproximativ 100 de autovehicule și au fost legitimate 180 de persoane, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, […]

V-ar putea interesa și: