Zeci de șoferi amendați de Poliția Locală Constanța

O parte dintre mașinile parcate neregulamentar (foto: Poliția Locală Constanța)

În data de 10 septembrie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și siguranței rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat acțiuni specifice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zona în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară.

Au fost constatate 58 de încălcări ale normelor de circulație rutieră și siguranță publică și s-au aplicat amenzi în cuantum de 14.750 lei.

Sancțiunile contravenționale și măsurile de ridicare a autoturismelor au fost aplicate în principal în proximitatea stațiilor destinate transportului public de persoane, treceri pentru pietoni, intersecții, instituții sanitare și de învățământ, locuri în care oprirea /staționarea este interzisă prin lege sau destinate persoanelor cu dizabilități după cum urmează:

  • 42 pentru oprire efectuată neregulamentar, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 11 pentru staționare într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 3 pentru acces interzis, în conformitate cu prevederile art. 111 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 1 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
  • 1 pentru proferarea de injurii și tulburarea ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, a fost dispusă măsura ridicării pentru un număr de 6 autoturisme staționate neregulamentar, în baza prevederilor legale în vigoare.

„Atragem în continuare atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat! Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Totodată, trebuie avut în vedere de către participanții la trafic că în cazul opririi / staționării neregulamentare, polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor respective, scopul demersurilor legale întreprinse este fluidizarea traficului rutier și asigurarea vizibilității în zona trecerilor de pietoni sau pe marcajele rutiere. Activități similare se vor derula în mod constant!”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Acțiune de igienizare și dezinfecție derulată de Polaris și Primăria Constanța

Wed Sep 11 , 2019
Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul de Igienă Publică și societatea de salubrizare a orașului, Polaris M Holding, continuă acțiunile de igienizare, deratizare și dezinfecție a platformelor supraterane. Echipele de lucrători au acționat ieri în zona peninsulară a Constanța și vor continua în toate cartierele orașului. Totodată, angajații societății de salubrizare […]