Zeci de taximetriști au fost amendați de polițiști locali

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a organizat ieri o acțiune ce a vizat identificarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în domeniul transportului în regim de taxi și în regim de închiriere. 

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 28.280 lei. 

De asemenea, oamenii legii au aplicat 58 de puncte de penalizare, în conformitate cu prevederile Codului Rutier. 

Printre cele mai frecvente abateri de la normele legale  amintim: lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme, lipsa listei de prețuri, opririle și staționările neregulamentare. 

Polițiștii locali se află prezenți în permanentă pe drumurile publice tocmai pentru a preîntâmpina evenimente nedorite. 

Pentru a evita orice incident, turiștii, dar și constănțenii ar fi indicat să respecte câteva sfaturi elementare.  

În primul rând, trebuie să alegeți doar mașinile inscripționate corespunzător, să verificați prețurile afișate pe portiere, apoi, odată urcați, să vedeți dacă ele coincid cu lista de prețuri care ar trebui să fie ștampilată și afișată la loc vizibil. Dacă șoferul nu face acest lucru din propria inițiativă, să îi cereți să pornească aparatul de taxat.  

Șoferii de taxi trebuie să respecte mai multe reguli prevăzute în Legea 38/2003: 

•        Să aibă ţinuta corespunzătoare, un comportament civilizat în relaţia cu clientul;   

•        Să deţină certificatul de atestare a pregătirii profesionale valabil; 

•        Să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii şi să respecte solicitările legale ale acestuia;  

•        Să oprească pe traseu la semnul clientului, când se află în poziţia de operare „Liber”, cu excepţia cazului când se deplasează să preia un client la comanda dispeceratului sau când condiţiile de trafic nu permit această manevră;  

•        Să elibereze bonul clientului la finalul cursei, pe baza căruia va încasa contravaloarea prestaţiei efectuate;  

•        Să nu pretindă ca plată pentru prestaţia efectuată decât suma prevăzută pe bon;  

•        Să nu transporte clienţi în stare avansată de ebrietate;  

•        Să transporte clientul la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu acesta;  

•        Să transporte bagajele clienţilor, în cazul transportului de persoane, în limitele spaţiului disponibil pentru acestea, fără perceperea de tarife suplimentare;  

•        Să nu transporte clienţi pe bancheta din faţă decât în cazul în care îi atenţionează, în prealabil, că au obligaţia să poarte centura de siguranţă;  

•        Să nu fumeze şi să nu utilizeze mijloace audio/video fără acordul clientului 

În cazul în care sesizați astfel de fapte vă rugăm să sesizați imediat dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Zeci de taximetriști au fost amendați de polițiști locali

  1. „…să nu utilizeze mijloace audio/video fără acordul clientului ” – in magazine ti se cere acordul pentru camerele de supraveghere? O informare sub forma de sticker sau afis ca masina este monitorizata video si daca vrei sa folosesti serviciul bine daca nu, nu. Esti corect si n-ai nimic de ascuns n-ai de ce sa-ti fie teama , esti client si-ai ajuns in retelele sociale fara acordul tau, norocosule scoti bani pentru urmatorii ani pentru un trai lipsit de griji.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cele 13 locuri unde puteți aduce deșeurile voluminoase de care vreți să scăpați

mie iul. 27 , 2022
Primăria municipiului Constanța va amplasa, conform unui grafic, în fiecare cartier al Constanței lângă platformele de colectare a deșeurilor, containere speciale de colectare a deșeurilor voluminoase. Este vorba, de pildă, despre mobilier stricat. Va trebui să cărați singuri deșeurile până acolo. Graficul este următorul: 1.Cartier: Poarta 6-Săptămâna 01.08.2022-07.08.2022 Str. Brizei […]

V-ar putea interesa și: